Pieni määrä vaarallista ainetta

Kun lähetät kerrallaan vain vähäisiä määriä vaarallisiksi aineiksi luokiteltuja tuotteita; pakkaa ne huolellisesti ja tee tarvittavat merkinnät lähetykseen, niin kuljetamme ne normaalien pakettien tavoin asiakkaallesi.

Vastuu ja toimintamalli

Lähettäjän vastuut

Lähettäjänä sinun pitää tietää tuotteittesi VAK-luokitukset ja ymmärtää olevasi vastuussa luokitusten mukaisesta pakkaamisesta, paketin merkitsemisestä ja oikeiden kuljetustietojen antamisesta kuljetusyritykselle. Lain tai ehtojen vastaista lähetystä ei kuljeteta perille ja voi johtaa palvelujen keskeyttämiseen ja sopimuksen purkamiseen. Asiakkaana vastaat myös ehtojen vastaisella toiminnalla aiheuttamastasi vahingosta, kuten ylimääräisistä käsittelykuluista.

Pakkaaminen

Tuote (esim. kynsilakka) pakataan tarpeen mukaan välipakkaukseen esim. myyntipakkaukseen, jonka pakkaat pahvilaatikkoon käyttäen täyte-/sullomateriaalia. Tuotteet eivät saa liikkua lähetyksen sisällä, ne eivät saa rikkoutua eikä lähetyksestä saa vuotaa mitään ulos vaikka sisältö rikkoutuisikin. Käytettyjen pakkausmateriaalien pitää imeä itseensä kaikki mahdollinen vuotava neste. VAK-tuotteiden kokonaispaino (bruttomassa) saa olla korkeintaan 5 kg per paketti.

Lähetysmerkinnät

Liitä pakettiin rajoitetun määrän mukainen varoituslipuke. Katso malli alla tai tulosta merkki.

Kuljetusasiakirjatiedot

VAK LQ bruttomassailmoitus EDI-sanomalla ja osoitekortissa. Lähetyserän VAK-tuotteiden kokonaispaino esim. kynsilakkapullojen yhteispaino 0,1 kg ilmoitetaan käyttämällä lisäpalvelua LQ Prosessilupa.

Palauttaminen

Palauttajan pitää olla yhteydessä alkuperäiseen lähettäjään ennen palautusta. Lähettäjänä varmistat, että palauttaja toimii lain ja Postin vaatimusten mukaisesti.

VAK 2015 lain vaatimukset

LQ-merkintä

Lähetysmerkintä

Neliö ympyröity reunaviivalla, jonka sivun pituus vähintään 100 mm.
Reunaviivan paksuus vähintään 2 mm.
Jos kollin koko edellyttää, saa pienempää merkintää käyttää edellyttäen, että se on selvästi näkyvä (50 mm x 50 mm).
Ylä- ja alakulmassa musta alue.

Kuljetusasiakirjatieto: LQ pakattujen tuotteiden bruttomassa xx kg