Postinohjauspalveluiden hinnat

Postinohjauspalvelut ovat osoitekohtaisia ja jokainen palvelu tilataan erikseen. Palvelumaksu on palvelutilauskohtainen.

Posti Osoitteenmuutos

Osoitteenmuutoksella tarkoitetaan ilmoitusta, jolla postinsaaja ilmoittaa Postille osoitteensa lakkaamisesta ja tämän tilalle tulevasta osoitteesta. Osoitteenmuutos on maksuton.

Posti edelleenlähettää osoitteenmuutoksen perusteella vanhaan osoitteeseen lähetetyt kirjelähetykset, ellei lähettäjän kanssa ole toisin sovittu. Osoitteenmuutostieto ei ohjaa pakettilähetyksiä.

Muuttopostipalvelu

Osoitteenmuutoksen yhteydessä postilähetyksien edelleenlähetys 12 kk.

Muuttopostipalvelu on vakituisen osoitteenmuutoksen yhteyteen tilattava kattava edelleenlähetyspalvelu. Edelleenlähetämme uuteen osoitteeseesi osoitteelliset kirjelähetykset, lehdet ja osoitteelliset mainokset. Perille toimitettavat lähetykset ja pakettilähetykset eivät sisälly palveluun.

Hinnat, kun palvelutilaus tehty

Hinnat Veroton Verollinen
Internetissä 43,10 € 53,44 €
Lomakkeella 49,20 €  61,01 €

Posti Määräaikainen edelleenlähetys

1 viikko – 2 kuukautta

Hinnat, kun palvelutilaus tehty

Hinnat  Veroton Verollinen 
Internetissä  24,60 €  30,50 €
Lomakkeella 30,80 € 38,19 €

Posti Jakelun keskeytys

1 viikko - 2 kuukautta

Hinnat, kun palvelutilaus tehty

   Veroton  Verollinen
Internetissä 24,60 €  30,50 €
Lomakkeella 30,80 €  38,19 €

Yli kahden kuukauden määräaikaisen postin edelleenlähetyksen ja jakelun keskeytyksen palvelumaksu perustuu kahden kuukauden jaksoihin.

Viikkomääritys tarkoittaa 7 päivää. Palvelun kestoa laskettaessa palvelun alkamis- ja päättymispäivä lasketaan palvelun voimassaolopäiviksi.

 

Edelleenlähetys ulkomaille

Osoitteenmuutoksen perusteella ulkomaille edelleenlähetetään tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 50 grammaan asti. Maksullisissa palveluissa (Muuttopostipalvelu ja Määräaikainen postin edelleenlähetys) ulkomaille edelleenlähetetään tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 250 grammaan asti.

Muut lähetykset palautetaan lähettäjille tai käsitellään perillesaamattomina.

Muita vaihtoehtoja postinohjauspalveluiden tilaamiseen

Voit tehdä osoitteenmuutoksen sekä tilata postinohjauspalveluita myös tulostettavalla osoitteenmuutoslomakkeella tai sähköisesti Postin asiointitunnuksilla ja TYVI Pro -tunnuksilla.

Jos käytät tulostettavaa lomaketta, lähetä lomake osoitteeseen:

Posti Oy
Osoitepalvelut Helsinki
PL 777
00011 POSTI