Skip to main content
Utan avtal

Inrikes M-paket

Högst 19 x 36 x 60 cm

Du kan köpa M-paket behändigt via nätet. Betala paketet med kreditkort eller via nätbanken och lämna in den i närmaste servicepunkt eller automat. Du kan även beställa hämtning av försändelsen.

€7.90

  • Levereras till ett uthämtningsställe eller som tilläggstjänst hem till mottagaren
  • Betala med kort eller via nätbanken, du får genast en Skicka enkelt-kod
  • Lämna in på posten eller i en Postis automat
1. Förpacka paketet så att det är färdigt att sändas
2. Välj den storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas

Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg

3. Betala försändelsen och spara Skicka enkelt-koden.
4. Skriv Skicka enkelt-koden samt avsändarens och adressatens namn, adress och mobiltelefonnummer på paketet. Lämna paketet i en brevlåda.

Eller skriv ut ett adresskort, fäst det på paketet och lämna paketet i en brevlåda. Beställningen gäller i 14 dagar.

Ömtåligt paket€10.90

Om försändelsen innehåller ömtåliga föremål är det bra att välja tilläggstjänsten Ömtåligt. Fäst ”Ömtåligt”-etiketter på paketet. Etiketterna finns att få på posten eller kan skrivas ut i slutet av beställningen.

Förlängd liggetid€2.90

Förläng försändelsens förvaringstid på servicestället med sju dygn.

Postförskott€5.50

När du skickar ett paket mot postförskott löser adressaten ut paketet på posten genom att betala det förskottsbelopp du har bestämt. Beloppet kan betalas kontant, med bankkort eller med kreditkort. Beloppet styrs till ditt bankkonto. Alla banker med verksamhet i Finland fungerar. Pengarna kan tas ut inom 2–4 bankdagar från betalningen. Det högsta beloppet för postförskott är 2 000 euro.

Till dörren - Leverans till mottagarens adress

Du kan skicka paket direkt till adressatens dörr genom att köpa Till dörren-tilläggstjänsten för paket. Enligt ditt val levereras paketet antingen på morgonen eller under arbetsdagen eller så kan Posti komma överens med adressaten om leveransdag och ett tidsintervall för utdelning.

I tjänsten Till dörren på morgonen (+11,90 €) delas paketet ut till adressaten före kl. 9. Om adressaten inte anträffas, levereras paketet till adressaten under samma arbetsdag. Om paketet inte kan levereras, förs det till posten där det kan avhämtas. Tjänsten är tillgänglig i större städer och tätorter. Kontrollera tjänstens tillgänglighet.

I tjänstenTill dörren på dagen (+10,90 €) utdelas paketet till adressaten i regel före kl. 16. Om adressaten inte anträffas, förs paketet till posten där det kan avhämtas. Obs! Leveranstiden avtalas inte med adressaten.

I tjänsten Avtalad leverans till dörren (+12,90 €) kommer Posti överens med adressaten om leveranstiden för paketet. Tjänsten är tillgänglig i större städer och tätorter kl. 9-21, på andra orter i regel kl. 9-16. Läs mer här.

Till dörren-tilläggstjänst ingår alltid i XXL Plus-paket, för övriga paket kan den köpas för 10,90-12,90 €.

Hämtningsbeställning€10.90

När du betalar för transport av ett paket på nätet eller i Postis mobilapp kan du samtidigt beställa hämtning av det från önskad adress. Paketen hämtas vardagar kl. 8–16 under det tidsintervall du valt (t.ex. kl. 10–12). Beställningar gjorda innan kl. 11:30 hämtas i regel samma dag. Tjänsten kostar 10,90 € (för de första 5 paketen) och de följande 1–5 paketen alltid 10,90 € till (t.ex. hämtning av 7 paket kostar 21,80 €). Tjänsten erbjuds inte på Åland.

Ankomstavi i pappersformat€1.90

Ankomstavi per SMS ingår i alla paket som betalas på nätet eller i Postis mobilapp. Köpa den om du inte vet adressatens mobiltelefonnummer eller om du av annan orsak vill att adressaten ska ha ankomstavi i pappersformat för paketet du skickat. I så fall får adressaten ankomstavi per brev till sin egen adress i stället för SMS.

Instruktioner för packning

Välj förpackning enligt varans storlek. Se till att förpackningen är slagtålig och hel. Försändelsen ska tåla 4–5 gånger sin egen vikt.

Förpacka försändelsen i ett så snyggt och jämnt paket som möjligt. Välj en låda i rätt storlek för din försändelse så att innehållet inte kan röra sig i förpackningen. Vid behov kan du till exempel använda bubbelplast, cellplast eller skumgummi som fyllnad. Vidhäftande förpackningsmaterial och oregelbundet formade eller runda försändelser kan förorsaka problem vid den maskinella hanteringen. Det är bäst att använda papp eller papper som det yttersta förpackningsmaterialet.

När du skickar ditt paket via Posti kan du använda det förpackningsmaterial du vill. Du kan även återanvända gamla paket, bara de är hela, tål transport och inte har tidigare försändelseuppgifter kvar. Posti har ett omfattande urval av förpackningsmaterial som kan beställas via Postis webbutik eller köpas i Postis serviceställen.

Närmare information och villkor

Skickar du många paket?

Med seriepaket kan du betala flera paket samtidigt. Välj 5, 10 eller 15 st. försändelser i storlek XXS, S eller M.