Skip to main content

Närluckan

Närluckan lämpar sig för snabbt utbyte av varor såväl mellan konsumenter som företag. Lämna varor i automaten för att avhämtas av adressaten. Adressaten får ett textmeddelande med en kod som kan användas för att avhämta varan inom två dagar från samma automat.

  • Närluckan för snabbt utbyte av varor

  • Närluckan är en tjänst som ersätter möten mellan säljare och köpare.

Närluckan är en tjänst som ersätter möten mellan säljare och köpare. I vissa av Postis paketautomater kan du lämna varor för uthämtning av mottagaren. Betala tjänsten på nätet så får du en Skicka enkelt-kod som öppnar boxen i automaten. Mottagaren får boxkoden per sms och kan hämta varan i samma automat.

Gör så här:

  1. Förpacka varan lätt till exempel i en plastpåse.

  2. Skriv ovanpå förpackningen ditt namn och telefonnummer samt mottagarens namn och telefonnummer.

  3. Betala Närluckan i förväg på nätet eller välj "Skicka paket eller brev" i Postis mobilapp. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas.

  4. Betala Närluckan och spara Skicka enkelt-koden.

  5. Ta paketet till en paketautomatoch öppna boxen med Skicka enkelt-koden. Du behöver varken ett adresskort eller en Skicka enkelt-kodetikett.

Varan du lämnar i ett Närluckan transporteras inte, utan mottagaren hämtar den från samma automat där du lämnade varan. Mottagaren får ett sms när du lämnar varan i automaten.

StorlekMax måttPris
S11 x 36 x 60 cm2,90 €
M19 x 36 x 60 cm3,90 €
L37 x 36 x 60 cm4,90 €
XL59 x 36 x 60 cm5,90 €

Maxvikten för ett paket som lämnas i ett Närluckan är 35 kg. Tjänsten har ingen minimivikt. Det är inte möjligt att foga tilläggstjänster till Närluckan-tjänsten.

Du hittar mer information om försändelser som lämnats i Närluckan och som returneras här.