Skip to main content
Hämta försändelsen från en paketautomat

Hämta försändelsen från en paketautomat

Enklast hämtar du din försändelse från en paketautomat. När ditt paket har anlänt till en paketautomat som du valt får du en kod via sms som du använder för att öppna automatens box.

När paketet är i automaten får du ett sms om detta. Kontrollera här var paketautomaterna finns och hurdana öppettider de har.

Att hämta paket i automaten

1. Du får en kod per textmeddelande som du öppnar boxen med Du får ett textmeddelande till din mobiltelefon när ditt paket har anlänt till den paketautomat du har valt. Spara meddelandet, du behöver det när du hämtar paketet. Paketet förvaras i automaten i 7 dygn från ankomstdatumet.

2. Välj "Hämta paket" Mata in den kod som du fått per textmeddelande i automaten. Automaten meddelar var boxen med försändelsen finns. Boxen öppnas när du trycker på knappen "Öppna boxen".

3. Boxen öppnas Ta ut din försändelse ur boxen och stäng dörren noggran.

Stora försändelser

Maximimåtten för paket som får plats i paketautomater är 59 cm x 36 cm x 60 cm. Om paketet inte få plats i automaten eller automaten är full så styrs paketet till din hemadress. Ankomstavin anger var du kan hämta ditt paket.

När du ska ta emot stora paket lönar det sig att välja ett annat uthämtningsställe än en automat eller inaktivera styrtjänsten.

Välj själv var du hämtar ditt paket

Styr kostnadsfritt dina inköp till det Postis uthämtningsställe du vill.