Betalning av mervärdesskatt och förtullning från och med 1.7.2021

Den nya reformen av mervärdesbeskattningen för e-handel träder i kraft i hela EU den 1.7.2021. Efter det måste man också betala mervärdesskatt på och förtulla varuförsändelser som är värda under 22 euro. Reformen innebär att finländska och europeiska webbutiker får samma förutsättningar som de internationella webbutikerna. Posti har förberett sig på förändringen och erbjuder tre alternativ till konsumenten.

Betala momsen i samband med inköpet i webbutiken

Betala momsen i samband med inköpet, om webbutiken erbjuder den möjligheten. Försändelsens uppgifter förmedlas direkt till Tullen och Posti från webbutiken och du behöver inte göra någonting. Kostnad 0 €.

Digital förtullning

Fungerar i OmaPosti som du kan använda antingen som app eller i webbläsaren. Du får ett meddelande i OmaPosti när du kommer att få en försändelse som du måste betala moms på och förtulla. Du kan ge Posti fullmakt att sköta ärendet för dig. Kostnad 0,90 €.

Gör förtullningen på Tullens webbplats och betala Postis hanteringsavgift på Postis webbplats

Du får en ankomstavi när försändelsen har anlänt till Finland till ett tillfälligt lager. Gör förtullningen och betala momsen på Tullens webbplats och betala Postis hanteringsavgift 2,90 € på Postis webbplats. Gå till förtullning.