Coronaviruset påverkar fortfarande den internationella posttrafik

Coronaviruset påverkar fortfarande den internationella posttrafik

Priority- och EMS-paket samt brevtrafik

Transporterna fungerar till största delen av världen normalt. Det blir lättare att befordra brev och paket från Finland till utlandet – transportförbindelserna nu avbrutna endast till 20 länder på grund av coronapandemins effekter.

På grund av avvikande rutter, en begränsad transportkapacitet och flygtidtabeller som förändras med kort varsel kan försändelserna bli försenade. Försändelserna skickas genast vidare med följande möjliga förbindelser. Det kan uppkomma dröjsmål även på grund av att försändelsen väntar på fortsatt transport på rutten. Observera att pandemiläget ser olika ut i olika länder, vilket inverkar på utdelningen av försändelserna i mottagarlandet. I flera länder sker utdelningarna till exempel mera sällan än normalt.

COVID-19 påverkar internationella leveranser enligt följande

Transportförbindelserna till följande länder är tills vidare brutna: Bhutan, Brunei, Ecuador, Frankrikes södra och arktiska områden, Guinea-Bissau, Honduras, Jemen, Laos, Lesotho, Montserrat, Nordkorea, Papua Nya Guinea, Saint Kitts och Nevis, Saint Lucia, São Tomé och Príncipe, Seychellerna, Sydsudan, Syrien, Swaziland och Tristan da Cunha.

Med hänvisning till force majeure accepterar Posti inte försändelser till länder till vilka det för närvarande inte finns transportförbindelser.

Vid leverans garanteras inte registrering av underskrifter i syfte att minska kontakterna. Vänligen avlägsna kravet på underskrift.

Posti returnerar de Priority- och EMS-paket som varit på väg till länder utan transportförbindelser just nu. Den automatiska returneringen gäller inte brev. Du kan ansöka om skadestånd för post- och transportavgiften genom att fylla i ersättningsansökan på vår webbplats posti.fi/skadeansokan.

Express Business Day, Parcel Connect och Posti Paket Baltikum

Försändelser transporteras till alla länder. Du säkerställer väl att mottagarna till dina försändelser, särskilt B2B-försändelser (från företag till företag), håller öppet och att försändelserna kan tas emot eller hämtas ut.

Maximivikten för Express Business Day-paket begränsas till 31,5 kg per paket, så att hämtningen och utdelningen kan utföras av en enda person och utan kontakt med en annan person.

Vid leverans garanteras inte registrering av underskrifter i syfte att minska kontakterna. Vänligen avlägsna kravet på underskrift.