Visa alla utgåvor

Skicka utrikes julpaket, -kort och -brev i god tid

Julsäsongen närmar sig och det är tid att skicka julhälsningar till utlandet. Den här julen har transporten av utrikes paket och brev från Finland underlättats och transportförbindelserna är nu  endast avbrutna till 20 länder. På grund av avvikande rutter, en begränsad transportkapacitet och flygtidtabeller som förändras med kort varsel kan försändelserna bli försenade. Du hittar mer information om coronapandemins inverkan på den landsspecifika situationen på adressen https://www.posti.fi/sv/kundsupport/sandning/landspecifika-uppgifter/coronaviruset-inverkar-pa-postgangen-for-brev-och-paket-som-sands-fran-finland-till-utlandet  

”Julen är en tid att glädja andra och många vill komma ihåg sina nära och kära även utomlands. Även om man inte kan lägga julens magi i ett paket kan ett paket ändå ta med sig lite magi ända fram. Vi på Posti vill med vårt arbete göra det möjligt att dela ut de här jullika gåvorna och hälsningarna runt om i världen.”, konstaterar Jarmo Ainasoja, som ansvarar för Postis julåtgärder.

Sista postningsdagar: Utanför Europa, Europa, Norden och Baltikum

Trots de förbättrade transportförbindelserna lönar det sig dock att vara ute i god tid och skicka julhälsningarna så tidigt som möjligt.

  • Paket och Priority-kort och -brev till länder utanför Europa ska postas senast den 1 december. Det lönar sig att skicka Economy-kort och -brev till länder utanför Europa senast den 24 november.

  • Paket samt Priority-kort och -brev till Europa ska postas senast den 8 december. Paket samt Priority-kort och -brev till Europa ska postas senast den 1 december. 

  • Posta paket och Priority-brev och -kort till Norden senast den 14 december (Priority-brev till Danmark senast den 7 december). Economy- brev och -kort till Norden ska postas senast den 7 december (till Danmark den 30 november).

  • Den sista postningsdagen för paket och Priority-brev och -kort till Baltikum är den 16 december. Sista postningsdagen för Economy-kort och -brev till Baltikum är den 9 december. 

De slutliga datumen kan ännu ändras när flygtidtabellerna för julsäsongen och deras kapacitet specificeras.