Visa alla utgåvor

Sista minuten-paket och julkort ska skickas senast tisdagen 21.12.

Nästa tisdag den 21 december är sista stunden att posta dina julhälsningar i tid.

Sista försändelsedagen för inrikes paket är tisdagen 21.12. Då finns det fyra storlekar tillgängliga för julens paketförsändelser: S-paket, M-paket, L-paket och XL-paket. Du kan betala för paketen på adressen posti.fi/skicka, OmaPosti eller på posten. Förbetalda paket kan skickas i väg från vilken Postis automat som helst eller från vilket postkontor som helst. 

Även julkort kan ännu skickas om du lägger till ett Plus-märke bredvid inrikes fixvärdemärket. Då kan du posta korten till och med tisdagen 21.12 i enlighet med tiderna för tömning av brevlådor och postens inlämningsställen. För julkort med endast inrikes fixvärdemärke är den sista postningsdagen söndagen 19.12.

Adressuppgifterna samt öppet- och tömningstiderna för Postis serviceställen, brevlådor och inlämningsställen finns på adressen posti.fi/sv/servicestallen-pa-kartan

Kom ihåg rätt adress

I samband med julpostningar ska du kontrollera att paketen och korten är försedda med rätt adress. På julhälsningen ska du skriva adressatens för- och efternamn, gatuadress, husnummer, trapp- och bostadsnummer samt postnummer och postanstalt. Kontrollera postnumren och gatunamnens korrekta stavning på posti.fi/sv/postnummersok. Det lönar sig också att lägga till adressatens telefonnummer på paketen eftersom detta påskyndar avsändandet av ankomstavin.

Allt du behöver veta finns på adressen posti.fi/jul

På Postis julwebbplats posti.fi/jul finns alla tidtabeller, information och tips rörande julens försändelser. På sidan finns också information om våra serviceställen och om de tillfälliga uthämtningsställen som öppnas för säsongen.