Visa alla utgåvor

Posttransporterna mellan Finland och Storbritannien blir långsammare på grund av trafikbegränsningar

Postgången mellan Finland och Storbritannien blir långsammare på grund av att passagerarflygtrafiken har avbrutits. Traficom har beslutat att passagerarflygtrafiken mellan länderna avbryts för en tvåveckorsperiod från och med 21.12.2020. Dröjsmål väntas för både avgående och anländande försändelser till Finland.

På grund av den minskade kapaciteten för flygpost har Posti redan tidigare aktivt letat efter nya förbindelser bland annat inom land- och sjötransporter.

– Vi på Posti följer uppmärksamt med situationen och informerar våra kunder genast när vi fått ny information. Vi kommer tyvärr inte att slippa dröjsmål, säger Sami Finne, som är direktör med ansvar för Postis internationalla tjänster för näthandeln. – På grund av Brexit har många webbutiker som verkar i Storbritannien också öppnat lager i det kontinentala Europa, vilket kan vara en tröst för våra kunder som handlar på webben. Det betyder att försändelsen kan avgå till exempel från Tyskland, Belgien eller Polen, från vilka leveranserna för närvarande går på normalt sätt. Kontrollera således försändelsens sändningsort i webbutiken där du tänker beställa produkter, uppmanar Sami Finne.

Utöver trafikbegränsningen på grund av coronapandemin kommer även Brexit att orsaka dröjsmål i trafiken till och från Storbritannien under de närmaste veckorna.