Visa alla utgåvor

Postis tjänster under julhelgen

Posti vill säkerställa en smidig jul för alla sina kunder. Vi har nästan 3 300 serviceställen runtom i Finland, varav nästan 2 300 är automater och cirka 1 000 är personliga serviceställen. Nätverket av serviceställen består av Postis egna butiker samt de serviceställen och automater som sköts av våra samarbetspartner.

Merparten av de postkontor som sköts av våra partnern drivs av butiker och andra affärsföretag, och de betjänar kunderna enligt sina egna öppettider under jul, nyår och trettondagen.

Adressuppgifterna och öppettiderna för alla våra serviceställen finns på adressen www.posti.fi/sv/servicestallen-pa-kartan

Information om postning under julsäsongen finns på adressen www.posti.fi/jul

Förlängning av öppettiderna i Postis egna butiker

Under julen har Postis egna butiker i Helsingfors, Esbo och Jyväskylä förlängda öppettider. Postis egna butiker är öppna före jul till 21.00 på vardagar, från 10.00 till 18.00 på lördagar och från 12.00 till 16.00 på söndagar. På julafton 24 december är egna butiker stängda.  

Jul- och nyårshelgen medför också ändrade öppettider. På juldagen och julannandagen, 25–26 december, är Postis egna butiker stängda. På nyårsafton den 31 december håller egna butiker öppet fram till kl. 18. På nyårsdagen 1.1 och på trettondagen 6.1 är egna butiker stängda.

Jultomtens huvudpost betjänar vid Polcirkeln fram till Trettondagen den 6 januari varje dag (mån-sön) från 9.00 till 19.00.

De tillfälliga uthämtningsställena är i huvudsak öppna fram till årets slut

Vi har även öppnat 101 tillfälliga uthämtningsställen i hela Finland inför julsäsongen. En del av de tillfälliga uthämtningsställena är Postis egna, medan andra drivs av samarbetspartner.

De tillfälliga upphämtningsställena har varierande öppettider, några till den 23 december, några till slutet av året och några fortsätter sin verksamhet efter säsongen. De flesta av de tillfälliga uthämtningsställena stängs före årsskiftet. Kontrollera öppettiderna på www.posti.fi/sv/servicestallen-pa-kartan

Postutdelning på helgdagar

Postutdelarna delar ut dagens post som vanligt ännu torsdagen 23.12. På julhelgerna 24–26 december, nyårsdagen 1.1 och trettondagen 6.1delas dagspost inte ut. Tidigutdelningen sker alla dagar utom juldagen och julannandagen 25–26.12 och nyårsdagen 1.1.