Visa alla utgåvor

Posti anställer 2 500 personer för julsäsongen

Posti anställer ett stort antal personal för julsäsongen även i år – totalt ca 2 500 julskapare runt om i Finland. Julskaparna behövs för produktionsmässiga utdelnings- och sorteringsuppgifter och till tillfälliga uthämtningsställen.

Den enorma ökningen av e-handeln har ökat antalet paket som Posti levererar, och julkortet är fortfarande en viktig jultradition för miljoner finländare.

– Antalet försändelser ökar till det flerdubbla under årets sista del, och julskaparnas insats är mycket viktig för oss. Alla på Posti vill för sin egen del säkerställa att kundernas julförberedelser löper smidigt och att julglädjen når fram överallt i Finland, säger Jarmo Ainasoja på Posti.

– Vi ökar antalet automater och grundar tillfälliga uthämtningsställen runt om i Finland även i år, så att vi kan trygga en smidig pakettrafik under den kommande julsäsongen, som utifrån våra prognoser väntas slå alla rekord. Vi placerar de tillfälliga uthämtningsställena i regel nära uthämtningsställen som är populära sedan förut, fortsätter Ainasoja.

Säsongsarbetet är populärt speciellt bland studeranden eftersom det finns mycket flexibilitet i arbetsturer. Beroende på uppgiften kan vi erbjuda morgon-, dags-, kvälls- och nattskift samt veckoslutsarbete i november–december.

Posti är den första arbetsplatsen för många unga och jularbetet är för många dessutom en tradition som man vill återkomma till år efter år.

Rekryteringarna är delvis redan på gång och fler uppgifter ledigförklaras i oktober. Information om arbetsplatser för julskapare på Posti och om uppgifter runt om i Finland finns på adressen https://careers.posti.com/jouluntekijat.