Visa alla utgåvor

Posti levererade över 7 miljoner paket under högsäsongsveckorna – nära och kära är också ihågkomna med en stor mängd julkort

Finländarna har återigen skickat mycket julhälsningar. Att minnas nära och kära med julpaket och kort har varit viktigt för många även denna jul.

Antalet paket som levererats av Posti under högsäsongen har varit på en hög nivå. Under veckorna sedan Black Friday-veckan (veckorna 47–51) har totalt cirka 7,4 miljoner paket levererats.

”Enorma mängder paket levererades till hem, i automaterna och i brevinkasten. Hemleveranser har varit populära och våra förare uppskattas för sin vänlighet och attityd. Över 35 000 kunder har hittills gett respons på den förnyade hemleveransen med ett genomsnittligt betyg på 4,7 på en skala från 1 till 5. Oavsett leveranssätt är naturligtvis det viktigaste för oss att leverera alla paket snabbt och säkert”, säger Tommi Kässi, som ansvarar för Postis stora inhemska paket- och näthandelskundrelationer.

Paket kan hämtas från vissa upphämtnings- och serviceställen ännu på julaftonen 24.12. Det är bra att kontrollera öppettiderna på adressen posti.fi/sv/servicestallen-pa-kartan

Julkort har också skickats flitigt: hittills har nästan 16 miljoner levererats.

”Julkortet är en viktig del av att fira jul för finländare, och det är fint att märka att denna tradition håller i sig. Att sprida julglädje spelar en viktig roll, speciellt så här i jultider. Det äkta kortet är uppskattat och kommer att finnas med länge även efter jul. Vi uppskattar att cirka 16 miljoner julhälsningar i form av kort och brev passerar via oss”, säger Tuija Åkerman, som ansvarar för Postis konsumentbrevtjänster.

Julkort som har en felaktig eller bristfällig adress går via Postis adressklarering. Målet är att dela ut dessa hälsningar senast vid nyår.

I post som kommer från utlandet kan det förekomma dröjsmål på grund av coronabegränsningarna, men när försändelserna kommer till Finland sorteras och levereras de utan dröjsmål.

”I år gjorde vi julen tillsammans med ca 18 000 Posti-medarbetare och cirka 4 000 säsongsarbetare över hela Finland. Varmt tack till alla på Posti och våra kunder för en jul som gått väl. Vi önskar alla en god och fridfull jul och ett gott nytt år, säger Jarmo Ainasoja, ansvarig för julen på Posti.