Visa alla utgåvor

Posti öppnar tillfälliga uthämtningsställen för paket denna vecka

Till de nya uthämtningsställena är det också möjligt att beställa paket och returnera webbköp.

Webbutikernas Black Friday 27.11 ger extra fart åt den livliga säsongen för pakettrafik, som når toppen inför julen. Posti förutspår rekordvolymer för återstoden av året, Enligt uppskattning kommer Posti att leverera cirka 1,5 miljoner paket till finländarna varje vecka före jul. Under de mest bråda veckorna är antalet paket nästan två miljoner. Den här veckan öppnar Posti ett tillfälligt nätverk av uthämtningsställen för julsäsongen. Nätverkets kapacitet motsvarar 200 uthämtningsställen.  De tillfälliga uthämtningsställena placeras på fördelaktiga lägen nära de populäraste automaterna i vilka rusningen är störst. På det här sättet blir det möjligt att dirigera paket så nära det ursprungligen valda uthämtningsstället som möjligt, om automaten är full.

Den tillfälliga kapaciteten för 200 uthämtningsställen består av de nya uthämtningsställena för julsäsongen och av en ökad kapacitet i Postis eget nätverk. ”Jag rekommenderar att kunderna använder de uthämtningsställen som är avsedda för uthämtning av paket. I år kan kunderna själva beställa sina webbköpt direkt till de tillfälliga uthämtningsställena. Uthämtningsställena tar också emot returpaket till webbutikerna”, berättar Tommi Kässi på Posti. Mer information om styrningen av paket finns på adressen https://www.posti.fi/sv/privat/paket-och-uppfoljning/folj-upp-och-ta-emot/sa-har-levererar-vi-pakets. Över 40 procent av konsumenterna föredrar att ta emot sina webbköp i en paketautomat. Vid utgången av 2020 kommer Posti att ha cirka 2 200 paketautomater och dessutom cirka 850 serviceställen med personlig betjäning, dvs. sammanlagt över 3 000 serviceställen. I år har Posti utökat kapaciteten hos nätverket av automater med cirka en tredjedel. ”Eftersom vi hanterar miljonvolymer blir vi tyvärr ibland tvungna att dirigera paket till något annat uthämtningsställe än till det ställe till vilket de beställdes. Därför är det viktigt att kunderna kontrollerar paketets uthämtningsställe på ankomstavin. Målet är att våra kunder alltid får sina paket smidigt. Vi rekommenderar att kunder hämtar sina paket snarast möjligt efter att de fått ankomstavierna”, säger Kässi.

Alla Postis serviceställen, bl.a. poster, automater och tillfälliga uthämtningsställen finns på kartan på adressen posti.fi/karta.

 Posti ger fart åt pakettrafiken också med extra transporter. Från och med Black Friday 27.11 transporteras paket till de populäraste uthämtningsställena sju dagar i veckan. Även hemleveranserna av paket väntas öka under återstoden av året.