Visa alla utgåvor

Paketpriserna till Isle of Man, Kanalöarna och Gibraltar sjunker 1.1.2021

Det blir billigare att sända paket till Isle of Man, Kanalöarna och Gibraltar när områdena flyttas från avgiftszon 3 till zon 2 från och med början av år 2021. Priserna sjunker till exempel med 10 euro för 2 kg paket som skickas på posten och för expresspaket av storlek S som köps på nätet.

Brexit medför förändringar också i sändningen av varor till Storbritannien, Isle och Man, Kanalöarna och Gibraltar från och med 1.1.2021. I fortsättningen ska försändelsernas innehåll meddelas på förhand. Förändringen gäller både paket och brev som innehåller varor.

De uppgifter om försändelsens innehåll som krävs för paketförsändelser (tulldeklaration CN22 eller CN23) meddelas i nättjänsten för sändning av paket, i OmaPosti eller i samband med ett besök på Postis serviceställe.

Storbritannien tillhör inte längre EU:s tull- och skatteavtal för handel från och med årets början. I fortsättningen ska man i EU-länderna vid sändning av varor till Storbritannien handla på samma sätt som vid sändning till exempel till Kina och Ryssland, som inte tillhör Europeiska Unionen.

Mer information om avgiftszonerna finns här.