Visa alla utgåvor

Nästan all julpost har delats ut i dag – paket kan fortfarande hämtas ut på julafton

Finländarna har skickat en rekordmängd julpost. Särskilt i jul har det varit viktigt för många att minnas sina närmaste med julkort och julpaket.

I år skickades nästan 18 miljoner julkort, vilket motsvarar en ökning med nästan 20 procent från i fjol. Även inom paketleveranserna inför jul slogs alla tidigare rekord med god marginal. I jul säsongen levererades cirka 7,7 miljoner paket till hemmen och Postis serviceställen. 

Alla paket har delats ut till mottagarna eller till uthämtnings- och serviceställena. Paket kan fortfarande hämtas ut från uthämtnings- och serviceställena i morgon på julafton den 24 december. Adressuppgifterna och öppettiderna för alla julaftons serviceställen finns här

Även alla julkort som postats inom utsatt tid är framme senast på julafton. Julkort som har en felaktig eller bristfällig adress går via Postis adressklarering. Målet är att dela ut dessa julhälsningar senast vid nyår. I fråga om post som kommer från utlandet kan det förekomma dröjsmål vid införseln till Finland på grund av coronabegränsningarna. När utrikesposten kommit till Finland, sorteras och utdelas den utan dröjsmål.

– Jag vill framföra ett varmt tack till alla våra kunder för julsäsongen, som gått fint. Julen är en hederssak för oss på Posti, och vi får en god julstämning via våra kunder. I jul har vi haft över 20 000 julskapare i olika uppgifter, berättar Jarmo Ainasoja, Postis chef för juloperationen.

Vi på Posti önskar alla en god, lugn och trygg jul och ett gott nytt år!