Visa alla utgåvor

Kraftigt snöfall påverkar leveransen av paket, tidningar och daglig post

Uppdatering 15.12. Väderförhållanden underlättar och distributionen av paket, tidningar och post återgår till normalläge. Det kan förekomma regional förseningar.

Uppdatering 14.12. Utmanande väderförhållanden fortsätter och påverkar distributionen av paket, tidningar och post i hela Finland. Det kan förekomma förseningar, men vi gör vårt bästa för att leverera så snabbt som möjligt. Tack till kunderna för ert tålamod.

Uppdatering 13.12. Snöstormen har orsakat omfattande förseningar i tidiga tidningsleveranser, speciellt i huvudstadsregionen och Nyland. Det har varit svårt att röra sig, lastbilar har kört fast och vägar har varit oplogade.

Vi fortsätter med utdelning så snabbt som vi kan, men tyvärr kommer vissa av tidningarna inte att levereras förrän nästa natt. Vi beklagar förseningen.

Lågtryck som ger snöskurar sprider sig till södra Finland måndag kväll 12 December. Tungt snöfall och plogning av vägarna påverkar också alltid paketleverans, utdelning av morgontidningar och daglig postutdelning. Snöbyar och hård vind gör det ofta svårt att transportera gods och kan orsaka förseningar och schemaavvikelser.

"Enligt väderprognoserna ser situationen utmanande ut de kommande dagarna. Vi gör allt vi kan för att leverera paket och post i tid även under dessa krävande förhållanden. Vi förstår mycket väl att ingen plöjningsutrustning kommer att räcka för att plöja alla körfält samtidigt. När det är mycket snö är det inte heller lätt för postmottagare att hålla framsidan av postlådorna snöfria. Som tur är förstår de flesta av våra kunder situationen väl och gör mycket för att hjälpa vår personal och få postutdelningen att fungera smidigt. Det här är ett tufft jobb för alla", säger Jarmo Ainasoja från Posti.

Det är i nuläget inga förseningar, men enligt väderprognoser kan problem förväntas senare framför allt i vägtrafiken. På grund av snöfallet och hård vind väntas dåligt eller mycket dåligt körväder från måndag kväll och framåt.

Postis personal rör sig längs sträckorna tidigt på morgonen, ofta samtidigt med plöjningsutrustningen. På grund av den tidiga morgonen är det inte alltid postmottagarna hinner skyffla framsidorna på postlådorna efter plöjning.