Visa alla utgåvor

Julhälsningar specialstämplas i Helsingfors från och med den 1 december

I Helsingfors tas i bruk specialstämpeln som är designad för julhälsningar på tisdagen den 1 december. I år specialstämplas julhälsningar dagligen i ungefär två och en halv vecka den 1–17 december.

Brevlådor avsedda för försändelser som ska specialstämplas placeras i Helsingfors på adresserna Mannerheimplatsen 1 och Elielplatsen 2 vid ingångarna till Posthuset. Brevlådorna kan identifieras från bilden på julstämpeln på lådans informationsskylt.

Pepparkakor på julens specialstämpel

Den traditionella julstämpeln är pricken över i på en äkta julhälsning och har varit mycket populär bland kunderna. Varje år har Helsingfors specialstämpel prytt cirka 300 000 julhälsningar.

Helsingfors julstämpel har i år designats av Paula Salviander. Stämpelns bildtema är en pepparkaksgubbe och ett pepparkakshjärta. Texten Joulu–Julen pryder stämpeln i skönskrift.

Sista inlämningsdagar för julhälsningar

Inrikes julhälsningar (1,20 €) ska förses med ett fixvärdemärke för julhälsningar och lämnas i en brevlåda senast måndagen den 14 december klockan 24.

Julhälsningar med inrikes fixvärdemärke (1,75 €) delas ut till jul om de postas senast torsdagen 17.12 i enlighet med tidtabellerna för tömning av brevlådorna.

Brevlådornas lägen och tömningstidtabeller kan kontrolleras på adressen posti.fi/sv/servicestallen-pa-kartan.

De sista inlämningsdagarna för inrikes och utrikes julhälsningar och paket finns på adressen posti.fi/sv/privat/jul. På samma adress finns även information om Postis tjänster och serviceställen.

Bildmaterial till medierna

De sista inlämningsdagarna för julposten och tips för en smidigare jul: posti.fi/sv/privat/jul