Visa alla utgåvor

Posti och veteranförbunden ordnar den populära kortkampanjen igen

Posti och veteranförbunden ordnar nu för åttonde gången en kortkampanj som riktar sig till alla medborgare. Under kampanjen kan var och en glädja våra krigsveteraner och kvinnorna från våra krig med ett postkort.

”Kortkampanjen är en viktig tradition för oss. För veterangenerationen är brev och kort välkända kommunikationsmedel. Med hjälp av kampanjen vill vi förmedla finländarnas uppskattning för veteranerna, kvinnorna från våra krig och lottorna och för deras insatser för ett självständigt Finland, säger Sami Määttä, ansvarig för inhemska konsumentbrevtjänster i Posti.

Kortkampanjen började måndagen den 17 oktober och det går att skicka kort till och med den 10 november. Posti delar ut korten till veteranerna och kvinnorna från våra kring till självständighetsdagen. Det finns cirka 3 500 veteraner, cirka 10 000 kvinnor från våra krig, 1 000 lottor och 4 000 smålottor i Finland.

Syftet med kampanjen är att ge lindring till ensamheten för män och kvinnor i våra krig, glädje till självständighetsdagen och en varm anda i väntan på julen.

"Antalet veteraner och kvinnor i våra krig minskar för närvarande snabbt. Trots allt är veteranerna över 90 år. Nu är ett bra tillfälle att tacka och sända värme till dem som gett oss ett självständigt Finland”, understryker Pia Mikkonen från insamlingen Veteranerna från våra krig och Kvinnorna från våra krig.

” Vi uppmuntrar särskilt ungdomar att delta i denna kortkampanj. Det centrala uppdraget för vår stiftelse är att stödja unga människor att växa till bärare av socialt ansvar och att förstå krigsgenerationens betydelse för vårt fria land. Ett kort gör dig glad, respekterar och tackar, och lindrar ensamheten långt efter att det har kommit fram, säger Susan Mykrä från Lotta Svärd Stiftelsen.

Korten kan skickas av privatpersoner, skolklasser, organisationer och företag.

Du deltar i kampanjen genom att skriva en hälsning på ett kort. Bifoga en stämpel och skicka till kampanjadressen. Du kan också skicka flera kort samtidigt. Lägg sedan korten i ett kuvert och fäst det antal frimärken som vikten kräver på kuvertet. Korten i kuvertet behöver ingen frimärke.

Skicka ditt tack och dina hälsningar på ett kort till följande adress:

Skicka korten senast den 10 november till adressen:

Posti Ab Kort till en veteran PB 7230 00002 HELSINGFORS

Postutdelarna delar ut korten till veteranerna, kvinnorna från våra krig och lottorna till självständighetsdagen enligt de adressuppgifter som meddelats av Finlands Krigsveteranförbund, Krigsinvalidernas Brödraförbund och Frontveteranernas förbund samt till krigsänkor enligt adressuppgifter från Förbundet för de stupades anhöriga samt Lotta Svärd Stiftelsens adressuppgifter.

Läs mer: www.posti.fi/kiitos