Visa alla utgåvor

Nu är det dags att komma ihåg vänner med alla hjärtans dag-kort

Alla hjärtans dag är den näst populäraste kortsäsongen i Finland efter jul. Ett traditionellt kort når fram, gör mottagaren glad och har ett högt uppmärksamhetsvärde jämfört med digital kommunikation.

I år firas alla hjärtans dag måndagen den 14 februari. ”Vänskap kan aldrig firas för mycket. Att skicka ett kort till en vän är ett varmt tecken på att man uppskattar vänskapen. På finländska alla hjärtans dag riktas inte uppmärksamheten endast till ens partner, vilket har varit fallet på andra håll, i stil med amerikanska Valentine’s Day. Hos oss vill man komma ihåg en större krets av vänner, fadderbarn, mor- och farföräldrar och andra viktiga människor i ens liv. I pandemisituationen har detta betonats, och i fjol skickades 8 procent fler alla hjärtans dag- kort än året innan”, berättar Tuija Åkerman som ansvarar för Postis konsumentbrevtjänster.

Årets alla hjärtans dag-frimärken är illustrerade av Leena Kisonen. Ett skandinaviskt formspråk, speciella färgkombinationer och lekfullhet är typiska för hennes arbete. ”Vi ville att samma anda också ska synas i illustrationerna till alla hjärtans dag-frimärkena som avbildar gemensamma aktiviteter med vänner, glädje och att dela med sig”. De härligt färgade och glada frimärkena är perfekta för alla hjärtans dag”, säger Åkerman.

Alla hjärtans dag har firats i Finland sedan 1980-talet. I år ska alla hjärtans dag-korten postas senast tisdagen den 8 februari. Genom att lägga till ett Plus-märke bredvid fixvärdemärket kan du ännu posta kort torsdagen den 10 februari enligt tiderna för tömning av brevlådor och postens inlämningsställen.

Sista postningsdagen för paket är torsdagen den 10 februari. Ett paket som betalats på nätet eller i OmaPosti kan tas direkt till en paketautomat eller till posten.