Visa alla utgåvor

Posti och veteranförbunden ordnar den populära kortkampanjen för sjunde gången

Posti och veteranförbunden ordnar nu för sjunde gången en kortkampanj som riktar sig till alla medborgare. Under kampanjen kan var och en glädja våra krigsveteraner och kvinnorna från våra krig med ett postkort. I år deltar även Lotta Svärd Stiftelsen för första gången i kampanjen.

”Kortkampanjen är en viktig tradition för oss. Förra året fick vi en rekordstor mängd kort, då det fanns många som ville glädja våra hedersmedborgare under coronatiden. För den här generationen är digitala kommunikationskanaler inte nödvändigtvis vardag på samma sätt som för yngre. För veterangenerationen är däremot brev och kort välkända kommunikationsmedel. Med hjälp av kampanjen vill vi förmedla finländarnas uppskattning för veteranerna, kvinnorna från våra krig och lottorna och för deras insatser för ett självständigt Finland, säger Tuija Åkerman från Posti.

Kortkampanjen börjar måndagen den 18 oktober och det går att skicka kort till och med den 11 november. Posti delar ut korten till veteranerna och kvinnorna från våra kring till självständighetsdagen. Det finns cirka 5 000 veteraner, cirka 14 000 kvinnor från våra krig, 1 500 lottor och 5 000 smålottor i Finland.

”Nu är det dags att tacka dem som såg till att vi får leva i ett fritt och tryggt Finland. Låt oss göra det tillsammans och med tacksamhet”, säger Pia Mikkonen från insamlingen Veteranerna från våra krig och Kvinnorna från våra krig.

”Många lottor har känt sig ensamma under coronapandemin. Ett tema under Lotta Svärd 100- årsjubileet har varit att bekämpa ensamheten. Ett personligen adresserat kort är ett tecken på att du bryr dig. Ett postkort lindrar ensamheten ännu långt efter att det har kommit fram”, säger Anne Nurminen från Lotta Svärd Stiftelsen.

Korten kan skickas av privatpersoner, skolklasser, organisationer och företag. Det går att skicka flera kort i samma kuvert. Korten i kuvertet behöver inte förses med frimärken eller adressuppgifter.

Skicka ditt tack och dina hälsningar på ett kort till följande adress:

Posti Ab

Kort till en veteran

PB 7230

00002 HELSINGFORS

Postutdelarna delar ut korten till veteranerna, kvinnorna från våra krig och lottorna till självständighetsdagen enligt de adressuppgifter som meddelats av Finlands Krigsveteranförbund, Krigsinvalidernas Brödraförbund och Frontveteranernas förbund samt till krigsänkor enligt adressuppgifter från Förbundet för de stupades anhöriga samt Lotta Svärd Stiftelsens adressuppgifter.

Läs mer och delta: www.posti.fi/kiitos