Skip to main content
Meddelande

Vår kundtjänst är för närvarande överbelastad. Om ditt fall rör den rådande situationen i coronaviruset, hittar du svar på vanliga frågor här.

Kundreturer

Enkel och problemfri retur är en konkurrensfördel inom näthandeln. Genom att ingå ett kundreturavtal med oss kan du erbjuda dina kunder det överlägset enklaste sättet att kostnadsfritt returnera produkter som köpts på nätet.

För vem lämpar sig tjänsten?

Tjänsten lämpar sig särskilt för näthandlare som vill erbjuda sina konsumentkunder ett enkelt sätt att returnera beställningar.

Fördelar

Enkla och problemfria kundreturer är en konkurrensfördel inom näthandeln.

Portot för returen debiteras webbutiken. Din kund har tillgång till Postis omfattande nätverk för returnering.

Vid kundretur kan din kund returnera sin beställning via sidan posti.fi/palautapaketti. Kunden får en Skicka enkelt-kod som han eller hon ska skriva på paketet. Kunden kan lämna in paketet på vilket som helst av Postis serviceställen eller i en paketautomat. Försändelser med en tjocklek under 3 cm kan även lämnas i en brevlåda. Kunden behöver inte skriva ut ett separat returadresskort, vilket sparar pengar och miljö. Paket som returneras kan enkelt följas via Posti Dashboard.

Det finns inga tilläggstjänster till Kundretur.

Vi debiterar en extra avgift om försändelsens mått överstiger 120 cm x 80 cm x 60 cm. Om webbutiken inte erbjuder avgiftsfri kundretur betalar kunden själv kostnaderna för returen.

Om försändelsen inte hämtas ut inom förvaringstiden, om returportot inte är betalt och om den ursprungliga avsändaren inte har ingått ett kundreturavtal, debiterar Posti mottagaren av returförsändelsen (dvs. den ursprungliga avsändaren) en avgift.

Maximimått för paket

  • Vikt 0,1–35 kg

  • Minimistorlek 15 cm x 15 cm x 1 cm

  • Maximistorlek 120 cm x 80 cm x 60 cm

Maximimått för rörformade försändelser

  • Längd på en rörformad försändelse + dubbel diameter högst 1 040 mm

  • Längd högst 900 mm

  • Längd + bredd + tjocklek högst 900 mm, den största längden dock högst 600 mm

  • Vikt under 2 kg

Försändelsen är alltid skrymmande om dess innehåll är ömtåligt eller om måtten överskrider 120 x 80 x 60 cm.