Netposti

Netposti gör vardagen enklare

Netposti är en avgiftsfri tjänst som tillhandahålls av Posten. I Netposti får du de samma breven som du annars skulle få på papper. E-brevet kan vara en faktura, en lönespecifikation, ett brev från en myndighet eller t.ex. ett meddelande från hälsocentralen.  

De elektroniska brev som du tar emot arkiveras och bevaras automatiskt avgiftsfritt i sju år.

Ta Netposti i bruk

Du loggar enklast in på den säkra tjänsten med dina nätbankskoder. Uppge din e-postadress så får du ett e-postmeddelande när du får ett nytt brev i NetPosti.

 

Priser

Bastjänsten är avgiftsfri

Användningen av Netposti och mottagningen av brev i Netposti är avgiftsfritt och breven arkiveras i 7 år utan betalning.

Priser för tilläggstjänster

Sändning av brev 1 €/brev. Att sända brev är en tilläggstjänst med vilken du kan skicka brev från Netposti till önskad mottagare i Finland.

Tilläggstjänst för arkivering: Mina filer 1 000 st. och en förlängning av brevarkivet 9,90 €/år. Arkivtilläggstjänst är avgiftsbelagd, om du vill arkivera fler än 10 st. egna filer och/eller om du vill förlänga arkiveringstiden för över 7 år gamla brev. Tjänsten är tidsbestämd och du kan köpa den för ett år (12 mån) åt gången.

SMS-tjänsten 0,25 cent/meddelande. SMS-tjänsten är en tilläggstjänst till Netposti. När du tar den i bruk kan du för valda funktioner ta emot meddelanden per sms för i stället för eller utöver e-post. Sms skickade av Netposti är avgiftsbelagda och faktureras på telefonräkningen.