Närluckan

Närluckan-tjänsten lämpar sig för snabbt utbyte av varor.

Närluckan-tjänsten lämpar sig för snabbt utbyte av varor såväl mellan konsumenter som företag. Den ersätter möte mellan den som säljer och köper varan. Man kan med hjälp av tjänsten lämna varan i vilken som helst av Postis paketautomater, där mottagaren kan hämta ut den. Tjänsten betalas på nätet och automatens box öppnas med Skicka enkelt-koden. Adressaten får boxkoden per sms och kan hämta sin vara från samma automat.

Köp Närluckan här

Gör så här:

  1. Förpacka varan lätt till exempel i en plastpåse.
  2. Skriv ovanpå förpackningen ditt namn och telefonnummer samt mottagarens namn och telefonnummer.
  3. Betala Närluckan i förväg på nätet eller välj "Skicka paket eller brev" i Postis mobilapp. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas.
  4. Betala Närluckan och spara Skicka enkelt-koden.
  5. Ta paketet till en paketautomatoch öppna boxen med Skicka enkelt-koden. Du behöver varken ett adresskort eller en Skicka enkelt-kodetikett.

Varan du lämnar i ett Närluckan transporteras inte, utan mottagaren hämtar den från samma automat där du lämnade varan. Mottagaren får ett sms när du lämnar varan i automaten.

StorlekMax måttPris
S 11 x 36 x 60 cm 1,90 €
M 19 x 36 x 60 cm 2,90 €
L 37 x 36 x 60 cm 3,90 €
XL 59 x 36 x 60 cm 4,90 €

 

Maxvikten för ett paket som lämnas i ett Närluckan är 35 kg. Tjänsten har ingen minimivikt. Det är inte möjligt att foga tilläggstjänster till Närluckan-tjänsten.

Du hittar mer information om försändelser som lämnats i Närluckan och som returneras här.