Gör någon glad med ett postkort!

Skicka ett postkort

Under en tid av elektronisk kommunikation blir man speciellt glad av att få ett kort man kan ta i.  Den som får kortet märker att han eller hon har befunnit sig i avsändarens tankar. Kortet har kanske valts speciellt med tanke på mottagaren eller frimärket kanske passar för ett visst tema. Många gör till och med sina kort själva. Ett kort kan man se på längre än ett elektroniskt meddelande, och även glädjas över de värmande tankarna.  Ett postkort gör både avsändaren och mottagaren på gott humör.

Postkort av en egen bild?

Du kan också enkelt skicka ett riktigt postkort via mobilen eller nätet. Ta en bild med din mobiltelefon eller datorplatta, skriv ett meddelande och skicka. Adressaten får ett riktigt postkort i sitt brevinkast.

Ladda ner appen från din applikationsbutik.

Apple App Store Google Play

Hur skriver och skickar jag postkort?

Skriv adressatens namn- och adressuppgifter på kortets högra sida. Klistra frimärket uppe till höger på kortet.

På utrikesförsändelser ska du komma ihåg att lägga till landets namn och att portot är högre.

Det lönar sig att skicka ett eget tillverkat kort i ett kuvert. På så sätt hålls kortet helt och dekorationerna lossnar inte. Det lönar sig att skriva avsändarens namn- och adressuppgifter uppe till vänster på kuvertet.

För kortet eller brevet till en brevlåda eller till posten.

Var kan jag köpa frimärken?

Du behöver ett frimärke om du skickar ett vanligt postkort. Du kan köpa frimärken i postkontoren och Postis webbutik, kiosker och kassorna i de flesta matbutiker samt i bokhandlar och varuhus. Mera information om frimärkena hittar du här. I tjänsterna mobilpostkort och postkort på nätet behöver du inget frimärke utan försändelsen betalas med mobilappen eller i nättjänsten.

Köp frimärken

Nu och i framtiden har fixvärdemärkena för inrikesbrev en karta över Finland. Värdet på inhemska fixvärdemärkena är för närvarande 1,60 €.

Du kan köpa frimärken i postkontoren, Postis webbutik, kiosker och kassorna i de flesta matbutiker samt i bokhandlar och varuhus.  Alla fixvärdemärken för 1:a och 2:a klass duger för  inrikes brev. Deras värde är samma med inhemska fixvärdemärket.

Se prislistan

Prislista från och med 30.8.2019

Planera dina egna frimärken

Du kan också låta tillverka frimärken av egna bilder. Läs mera om personliga frimärken