Förhands­röstningen för kommunal­valet börjar

hemmen i god tid innan förhandsröstningen börjar. Varje kommun väljer förhandsröstningsställena i sitt område. I Helsingfors erbjuder Posti möjlighet att rösta på förhand på 12 förhandsröstningsställen. Dessutom kan man rösta på förhand på vissa postkontor i Esbo, Hyvinge och Uleåborg.

Postkontoren med förhandsröstning går att känna igen på en skylt vid dörren till butiken.

Postis förhandsröstningsställen har öppet också på kvällarna och under veckoslutet

Förhandsröstningsställena har normala öppettider på vardagar, åtminstone till klockan 18, men många har öppet till klockan 20. Under veckoslutet har våra förhandsröstningsställen öppet för röstning lördagen den 1 april klockan 10-16 och söndagen den 2 april klockan 12-16.

De två sista förhandsröstningsdagarna har traditionellt varit de livligaste. Därför har alla förhandsröstningsställen öppet måndagen den 3 april och tisdagen den 4 april till klockan 20. Kom ihåg möjligheten att rösta också på kvällarna och under veckoslutet för att undvika köer.

Ta med dig identitets­handling

Det är enkelt att rösta. Det enda du behöver ta med dig till posten är en officiell identitetshandling med foto, till exempel pass eller körkort. Även körkort och identitetshandlingar av äldre modell duger för verifiering av identitet vid förhandsröstningen.

Ytteligare information om val och förhands­röstning

Ytteligare information om kommunalvalet och allmänna förhandsröstningsställen finns på justitieministeriets valwebbplats.