Suomalaiset lähettivät liki 50 000 kiitoskorttia veteraaneille

04.12.2017

Postilla oli ilo toimittaa jokaiselle sotiemme veteraaneista useampi itsenäisyyspäivän tervehdys suomalaisilta. Veteraaniliittojen ja Postin korttikeräykseen saatiin kaksinkertainen määrä kortteja viime vuoteen verrattuna.

- Suomen sadas itsenäisyyspäivä on saanut suomalaiset muistamaan lämmöllä veteraaneja. Miltei 50 000 korttia on kirjoitettu ja vastaanotettu. Kiitoskortit ovat siis koskettaneet suurta joukkoa ihmisiä, niin lähettäjiä kuin kortin saajiakin. Korteilla tehdään hyvää, osoitetaan arvostusta ja ilahdutetaan, sehän liittyy myös joulun henkeen, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Laura Luoma.

Pikkulotta Eva Vahvaselkä on hyvin tyytyväinen kaikista saamistaan kolmesta kiitoskortista.

- Paras kaikista oli 10-vuotiaan pojan tekemä kaulassa kannettava kunniamitali. Olen aikeissa kiittää häntä kirjeitse, 91-vuotias Vahvaselkä sanoo.


Vähä-Heikkilän koulun 6. luokka osallistui veteraanien muistamiseen, kuten moni muukin koulu ja päiväkoti. Opettaja Liisa Rissanen ajatteli, että veteraanien henkilökohtainen kiittäminen olisi kuudesluokkalaisista hieno ajatus.

- Luokkani halusi ehdottomasti osallistua. Oman kortin tekeminen ja jonkun veteraanin muistaminen tuntui lapsista tärkeältä. Moni halusi kirjoittaa korttiin myös osoitteensa, jos veteraani jaksaisi vastata. Koululaisille oli kuvaava tieto, että sotiemme veteraanien keski-ikä on jo yli 90 vuotta, Rissanen kertoo.

Kersantti Noora Ryhänen Kajaanista lähetti veteraaneille useita kortteja.

- Osallistuimme perheen kanssa yhdessä kunnioituksesta veteraaneja kohtaan. Halusimme näyttää heille korteilla, että täällä ihmiset muistavat heidät ja heitä arvostetaan edelleen, Ryhänen sanoo.

Osmo Kukkonen Lieksasta on eläkkeellä rajavartijan työstä. Veteraanityö on hänellä lähellä sydäntä.

- Heidän oli pakko lähteä puolustamaan maata, ja sen he tekivät niin, että Suomi on itsenäinen. Lähetimme veteraaneille kiitoskortteja, sillä he ovat tehneet Suomen hyväksi suuren työn. Laulan veteraanikuorossa ja itsenäisyyspäivänä laskemme seppeleen veteraanien sankarihaudoille, Kukkonen kertoo.

Postissa vaikututtiin kauniista tavasta, jolla suomalaiset kirjoittivat veteraaneille. Monet kortit olivat itseaskarreltuja, ja ne pääsevät varmasti esille veteraanien luona.

- Tämä upea talkoohenki kruunasi itsenäisyyspäivän. Toivotan hienoa juhlaa kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville, Laura Luoma Postista sanoo.