Julhälsningar specialstämplas i Helsingfors från och med 3.12

30.11.2018

Helsingfors tar i bruk specialstämpeln som är designad för julhälsningar på måndagen 3 december. I år kan specialstämpeln fås till julhälsningarna dagligen i ungefär två veckor från 3 till 18 december.

Brevlådor som är reserverade för försändelser som ska specialstämplas placeras vid ingångarna till Helsingfors huvudpost på Mannerheimplatsen 1 och Elielplatsen 2. Brevlådorna kan identifieras från julstämpeln på lådans informationsskylt.

Den populära specialstämpeln finslipar dina julhälsningar

Den traditionella julstämpeln som finslipar en äkta julhälsning är mycket populär bland kunder. Varje år pryder specialstämpeln cirka 300 000 julhälsningar.

I år är Helsingfors julstämpel designad av Susanna Rumpu och Ari Lakaniemi. Stämpeln med granris och skönskrivning passar fint ihop med årets julfrimärken som är designade av Marjo Nygård.

Sista inlämningsdagar för julposten

Inrikes julhälsningar (1,05 €) ska i år postas senast på onsdagen 12.12. Julhälsningar med inrikes fixvärdemärke (valör 1,50 €) delas ut till jul om de postas senast på onsdag 19.12. Du hittar försändelsedatum för utrikes julhälsningar på Postis julwebbplats posti.fi/julen.