K-citymarket i Raksila i Uleåborg börjar erbjuda posttjänster i januari

07.11.2018

Tjänsterna i Postis butik på Hallituskatu flyttar till K-citymarket i Raksila i januari. Postis tjänster i Uleåborg utvidgas redan till julen. I november-december öppnas flera nya paketautomater i Uleåborg, där du kan ta emot och skicka paket. Posti öppnar dessutom i Uleåborg sju tillfälliga uthämtningsställen i partnerföretag för julens paketsäsong.

K-citymarket Raksila börjar erbjuda posttjänster den 28 januari 2019. K-citymarket erbjuder längre öppettider än tidigare för posttjänsterna, alla dagar i veckan. Även ett ännu tätare nätverk av automater och Postis digitala tjänster gör det möjligt att sköta ärenden när det passar kunden bäst. De flesta butikerna och kioskerna säljer frimärken.

Posttjänster fås i K-Citymarket Raksila från och med 28.1.2019 kl. 10.

adress Tehtaankatu 5

öppettider: mån-lör 8-21, sön 12-18

Postis butik på Hallituskatu stängs på grund av att hyresavtalet upphör. Butiken betjänar fram till 25.1.2019 kl. 14. Invånarna i området får mer information om ändringen i ett brev som skickas hem.

Nätverket med paketautomater i Uleåborg utökas inför julen med åtta automater

De flesta postärenden gäller uthämtning av paket. Postis paketautomat är det mest populära sättet att hämta försändelser från en webbutik, eftersom det endast tar några sekunder. Postis nätverk av automater är den här julen ännu tätare än tidigare i Uleåborg, när nätverket med 23 paketautomater utökas med åtta automater. De nya automaternas installeras i november-december.

Man kan även sända paket via automaten genom att betala portot på förhand i nättjänsten. Paketet kan lämnas i en automat i en automat eller på posten med den Skicka enkelt-kod som fås på nätet. Man kan även få en automat till det egna husbolaget eller företagets fastighet.

Uleåborgs nya paketautomater:

Köpkvarteret Pekuri, Kauppurienkatu 10, 90100 ULEÅBORG
LIDL Uelåborg Centrum, Isokatu 51, 90100 ULEÅBORG   
K-Supermarket Kaijonharju, Sammonkatu 16, 90570 ULEÅBORG
Puuilo Vasaraperä, Pauketie 2, 90410 ULEÅBORG
LIDL Paljekuja, Paljekuja 5, 90140 ULEÅBORG
Tokmanni Toppila, Kansipojantie 1, 90520 ULEÅBORG
K-Supermarket Toppila, Satamatie 26, 90520 ULEÅBORG
Puuilo Rusko, Konetie 4, 90630 ULEÅBORG

Julens uthämtningsställen kompletterar servicen

Under julsäsongen mångdubblar näthandeln antalet paket. Inför julen kompletterar Posti nätverket även med tillfälliga uthämtningsställen, som säkerställer en smidig pakettrafik. I Uleåborg kompletteras nätverket med sju uthämtningsställen inför julen. Till dem styrs försändelser om de inte får plats i områdets egentliga serviceställe på grund av julens volymtopp. På ankomstavin anges alltid försändelsens uthämtningsställe.

Julens uthämtningsställen:

K-Citymarket Kaakkuri, Metsokankaantie 5, 90420 ULEÅBORG
K-Market Kastelli, Ranta-Kastellintie 2-4 A, 90230 ULEÅBORG
XXL Sports & Outdoors, Alasintie 8, 90400 ULEÅBORG
K-Market Tuira, Valtatie 61, 90500 ULEÅBORG
K-Market Koskela, Tullimiehentie 2, 90560 ULEÅBORG
K-Supermarket Ritaharju, Rita-aukiontie 2, 90540 ULEÅBORG
K-Rauta Ojan rauta Rusko, Tapsitie 5, 90630 ULEÅBORG

Möjlighet att välja bland paketens uthämtningsställen

Genom att välja Eget uthämtningsställe kan kunden styra paketen till den paketautomat som passar bäst eller till ett postkontor invid resvägen på vardagar eller under semestern till den ort där stugan finns. Du kan välja via appen OmaPosti eller på nätet posti.fi.

Paketportot betalar du förmånligast på förhand via appen OmaPosti eller på nätet. Färdigt betalda paket kan med Skicka enkelt-koden snabbt lämnas i en paketautomat eller på vilket som helst postkontor. Du behöver inte heller fylla i ett adresskort, mer information på posti.fi/lahettaminen.

Alla Postis nuvarande serviceställen visas på kartan: posti.fi/postit.