Posti uppdaterar villkoren för utdelningstjänsterna – hemleverans av försändelser som ska kvitteras blir avgiftsbelagd även i glesbygden 1.2.2018

03.01.2018

Posti förnyar tjänsten för försändelser som ska kvitteras så att tjänsten tillhandahålls på lika villkor oberoende av var kunden bor. Hemleverans av försändelser som ska kvitteras blir avgiftsbelagd även i glesbygden från och med 1.2.2018.

Reformen gäller alla försändelser som ska kvitteras (brevpost och paket), som har levererats avgiftsfritt hem i enlighet med Postis villkor för utdelningstjänster. Den avgiftsfria tjänsten gäller fram till 31.1.2018 i områden som ligger utanför tätorter (exklusive Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla, Tammerfors, Åbo) när avståndet till Postis verksamhetsställe enligt adressen är över fem kilometer och när områdets grundutdelning utförs med bil. Från och med 1.2.2018 tillhandahålls den avgiftsbelagda tjänsten med enhetliga villkor överallt i Finland.

Från och med 1.2.2018 kan kunderna avgiftsfritt kvittera och hämta försändelser som ska kvitteras på Postis verksamhetsställe. Den som hellre vill ha avgiftsbelagd hemleverans av försändelsen kan beställa den på Postis webbplats posti.fi/kotiinkuljetus eller genom att ringa servicetelefonnumret 0600 94320 (1,84 €/besvarat samtal + (lna/msa)).

I glesbygden tillhandahålls också avgiftsfria tjänster

Tjänsten med hämtbricka som används för att sända färdigt betalda försändelser från er egen postlåda förblir avgiftsfri. Med hämtbricka kan ni kan posta brev och kort samt paket som har en Skicka enkelt-kod från er egen postlåda.

Den avgiftsfria tjänsten Närpostlåda för personer som fyllt 75 år och för rörelsehindrade personer förblir oförändrad. Försändelserna kan delas ut exempelvis i brevinkastet i er hemdörr eller i en postlåda bredvid ingången.