Spännande Faberge-frimärkshäfte finns till förhandsförsäljning i Postis webbutik

01.03.2017

På FINLANDIA 2017:s öppningsdag 24.5. lanseras Agathon Fabergé-frimärkshäftet. Upplagan är 6 000 exemplar.

För nästan 30 år sedan användes som inträdesbiljett för FINLANDIA 88-utställningen ett frimärkshäfte som gavs ut av Posti, och ett oanvänt parti utgör nu grunden för den nya publikationen. I häftet presenteras en av de mest kända samlarna inom finländsk filateli, Agathon Fabergé (1876-1951). Han var en ryskfödd guldsmed och filatelist. Hans far Peter Carl Fabergé är känd för sina Fabergéägg.

Häftet ges ut den 24 maj och försäljningspriset är 30 euro. Försäljningen stöder FINLANDIA 2017-utställningen. Portovärdet för den nya upplagan av Fabergéhäftet är portovärdet för inrikes försändelse som väger under 50 g, 1,30 euro. Fabergé-häftet är Postis officiella frimärksutgåva. Det innegår inte i Postis årsprogram eller årssats. *)

Den nya upplagan har tryckts i två färger. Det gamla portvärdet som anges i mark makulerades och det nya inrikes portovärdet, dvs. kartan över Finland, har utförts med hologramfolie. Dessutom trycktes på häftarkets kant logotypen FINLANDIA 2017 med blå folie. Den nya upplagan har tryckts ett häfte åt gången.

Häftena säljs förpackade i ett opalkuvert, där löpande numrering har genomförts med hål. Förpackningen innehåller även ett Agathon Fabergé-postkort som hör till postkortserien FINLANDIA 2017 med numret 42. FINLANDIA 2017 har i samarbete med professionella hos Posti tagit fram produkten.

Förhandsförsäljningen av det nya Fabergéhäftet börjar den 1 mars i Postis webbutik. Under förhandsförsäljningen säljs 2 000 häften. Leveranserna börjar den 23 maj.

De resterande 4 000 exemplaren säljs i Tammerfors på Europas största frimärksutställning FINLANDIA 2017 den 24-28.maj. Fabergéhäftet har inget förstadagskuvert eller -stämpel, men däremot används FINLANDIA 2017-specialstämpeln i Tammerforshuset varje dag medan utställningen pågår.

*) Redigerat 9.3.2017: I motsatts till tidigare uppgifter ingår Agathon Fabergé-frimärkshäftet inte i Postis officiella årsprogram. 

Mer information

Bildmaterial för medierna

Ta en titt på alla frimärken som är till salu i Postis webbutik:
www.posti.fi/goshopping.