Näin lähetyksesi liikkuu

Lähettäjä laittaa lähetyksen liikenteeseen.

Isoimmissa verkkokaupoissa lähettäjä saattaa antaa lähetykselle lähetystunnuksen, vaikka se ei vielä olekaan Postin hallussa. Tällöin voi olla että saat aluksi tuntematon lähetys ilmoituksen, vaikka lähetystunnus olisi aivan oikea.

Lähetys vastaanotetaan Postilla ja se saa lähetystunnuksen.

Sen avulla pystyt seuraamaan lähetyksen kulkua. Tässä vaiheessa mikäli olet kirjautunut käyttäjä ja sinulla on automaattinen lähetysten seuranta päällä, niin lähetys lisätään omien lähetystesi listallesi. Tunnistus perustuu lähettäjälle antamaasi ja sovelluksessa vahvistamaasi puhelinnumeroon.

Lähetys siirtyy kuljetukseen Postin sisällä.

Se lajitellaan, ohjataan oikeaan paikkaan ja kuljetetaan sinulle kotiin tai noudettavaksi. Tiesitkö että Posti myös kuvaa kaikki lähetykset mahdollisten kuljetusvaurioiden havaitsemiseksi?

Mikäli lähetystavaksi on valittu nouto, saat saapumisilmoituksen tai pakettiautomaatin lokerokoodin.

Huomaathan että lähetyksissä on myös viimeinen noutopäivä, ennen kuin palautamme lähetyksen takaisin lähettäjälle.

Kotiinkuljetettavat paketit pyrkivät löytämään tien luoksesi.

Kuljetuskeskuksemme varmistaa ajankohdan sopivuuden puhelinsoitolla sen päivän aamuna kun paketti on tulossa sinun luoksesi. Mikäli emme tavoita sinua, niin paketti on noudettavissa lähimmästä Postistasi.

Ja joskus lähetys pitää palauttaa takaisin lähettäjälle.

Usein palautuksissa lähetys säilyttää sen alkuperäisen lähetystunnuksen, joten lähetyspalaa takaisin aktiiviseksi ja voit seurata sen liikkumista takaisin alkuperäiseen lähtöpisteeseen,