Julkort

Inrikes och utrikes julkort

Skicka inrikes julhälsningar försedda med julens fixvärdemärke (valör 0,95 €) i god tid, senast den 12 december 2017. Lämna korten i en brevlåda senast kl. 24.

Julkort som förses med inrikes fixvärdemärket   hinner fram till jul, bara du skickar dem senast onsdagen den 20 december. Lämna korten i brevlådan innan brevlådan tömms.

Hur vill du skicka dina kort?

Traditionella kort kan du lämna i en brevlåda eller på posten. Julkortets maximivikt är 50 g. Kortets minimistorlek är 9 x 14 cm och maximistorlek 25 x 35,3 cm.Om du gör dina kort själv lönar det sig att lägga dem i kuvert. På detta sätt hålls alla limmade dekorationer fast på korten. Det kostar lika mycket att skicka ett kort med kuvert som utan kuvert.

Använd det röda postningskuvertet för julhälsningar. Kuvertet delas ut till alla hushåll även i år (ej till hushåll med reklamförbud).

Din mobiltelefon är en julkortsmaskin

Ladda den nya Postkortappen i din Android- eller iOs-telefon. Ta en stämningsfull bild och gå till appen. Välj bilden som du nyss tog och ett typsnitt för texten. Skriv en julhälsning. Lägg till adressatens adress och betala försändelsen. Inom kort får din vän en garanterat personlig julhälsning! Skicka senast den 20 december kl. 12.

Ladda ner appen från din telefons applikationsbutik.

Lataa sovellus App Storesta Lataa sovellus Play-kaupasta

Äkta julkort med bara ett klick

Skicka ett äkta julkort på webben. Öppna tjänsten, välj ett foto i ditt arkiv eller använd de färdiga alternativen i tjänsten. Gör kortet enligt anvisningarna och skicka det. Mottagaren får ett äkta julkort. Det går utmärkt att samtidigt skicka flera kort i tjänsten. Skicka senast den 20 december kl. 12.

Skicka ett kort

Kom ihåg rätt adress

Kontrollera att julhälsningen har följande uppgifter: adressatens för- och efternamn, gatuadress och husnummer, trapp- och bostadsnummer, postnummer samt postanstalt med versaler. När du skickar julkort i kuvert, skriv avsändarens namn- och adressuppgifter uppe till vänster på kuvertet.

Kontrollera den rätta stavningen av gatunamnen och postnumren