Ilahduta postikortilla!

Lähetä kortti

Pieni teko. Suuri tunne.

Sähköisen viestimisen aikakaudella käsin kosketeltava kortti ilahduttaa aivan erityisellä tavalla.

Kortin saaja huomaa, että on ollut lähettäjän mielessä. Kortti on ehkä valittu aivan erityisesti vastaanottajaa ajatellen, tai postimerkki sopii tiettyyn teemaan. Moni jopa askartelee kortit itse.

Kortti pysyy pidempään näkyvissä kuin sähköinen viesti, niin myös kortin tuomat lämpimät ajatukset. Postikortti tuottaa hyvää mieltä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle.

Valitse sinulle sopivin lähetystapa

1. Perinteinen postikortti: Askartele tai osta valmiina, kruunaa postimerkillä.

2. Kortti itse ottamastasi valokuvasta: Lähetä Postikorttisovelluksesta tai netistä.

3. Kortti valmiiksi maksetulla postimaksulla: Postin myymälöistä, suurimmista marketeista, tavarataloista ja kirjakaupoista.

Postikortti omasta kuvasta?

Oikean postikortin voit lähettää helposti myös mobiilissa ja netissä. Voit napata korttiin oman kuvan   tai mobiiliversiossa valita myös valmiista kuvavaihtoehdoista. Posti tulostaa kortit ja toimittaa ne suoraan vastaanottajalle.

Lataa uusi Postikortti-sovellus ja lähetä oikea postikortti mobiilissa. Postikortti-sovellus on saatavilla Andorid- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Voit lähettää ensimmäisen kortin ilmaiseksi. Windows-puhelimilla voit lähettää kortin Oma Posti-sovelluksesta, josta löydät muitakin hyödyllisiä palveluita.

Lataa sovellus App Storesta Lataa sovellus Play-kaupasta

Miten kirjoitan ja lähetän postikortin?

Vastaanottajan nimi ja osoitetiedot kirjoitetaan kortin oikealle puolelle. Postimerkki kiinnitetään kortin oikeaan yläkulmaan.

Ulkomaille lähetettäessä muista lisätä maan nimi osoitteeseen ja huomioi korkeampi postimaksu.

Itseaskarreltu kortti kannattaa lähettää kirjekuoressa. Näin kortti pysyy ehjänä eivätkä koristeet lähde irti. Kirjekuoren vasempaan kulmaan kannattaa kirjoittaa lähettäjän nimi ja osoitetiedot.

Kortti tai kirje viedään kirjelaatikkoon tai Postiin. Etsi lähin kirjelaatikko.

Mistä saan postimerkkejä?

Tarvitset postimerkin, jos lähetät tavallisen postikortin. Voit ostaa postimerkkejä posteista ja Postin verkkokaupasta, kioskeista ja useimpien ruokakauppojen kassoilta, samoin kirjakaupoista ja tavarataloista. Lisätietoa postimerkeistä löydät täältä. Mobiilipostikortti- ja postikortti netistä -palveluissa et tarvitse postimerkkiä, vaan lähetys maksetaan mobiilisovelluksessa tai verkkopalvelussa.

Osta postimerkkejä

Kotimaan kirjeen postimerkeissä nähdään Suomen karttaa kuvaava ikimerkintä. Kotimaan ikimerkki on tällä hetkellä arvoltaan 1,50 €.

Katso hinnastosta ajantasaiset hinnat.

Kaikki aiemmin julkaistut 1. ja 2. luokan ikimerkit kelpaavat sellaisenaan kotimaan kirjeen lähettämiseen. Niiden arvo on sama kuin kotimaan ikimerkin arvo.

Suunnittele postimerkkisi itse

Voit myös teettää postimerkkejä omista kuvistasi. Tutustu omakuvapostimerkkeihin