Erbjud dina tjänster till flyttare på den elektroniska flyttanmälningsblanketten

Vad skulle du säga om du, sedan du fyllt i flyttanmälan, enkelt kunde be ditt nuvarande elbolag ta kontakt med dig? Samt skaffa en förmånlig hemförsäkring och en internetuppkoppling på samma ställe?

Ungefär 700 000 hushåll flyttar inom Finland årligen varav till och med 80 % gör sin flyttanmälan elektroniskt. Ditt företag har nu möjlighet att nå flyttarna när de redan tagit fram sina nätbankskoder. Eller funderar på vilka tjänster som ska förnyas eller uppdateras i samband med flytten.

Annonsplatserna på den elektroniska flyttanmälningsblankettens bekräftelsesida dvs. widgetar skiljer sig från vanliga reklambanners och utgör tjänsteelement som hjälper flyttaren mitt i stressen.

Fördelarna med widgetar

  • Du når personer som verkligen kommer att flytta eftersom man bara ser widgetarna efter att flyttanmälan skickats
  • Du får trognare kunder. Kunderna får en bättre tjänsteupplevelse då det nuvarande avtalet är lätt att ta med sig till den nya adressen
  • Du når flyttaren precis när flyttaren funderar på tjänster som behövs i samband med flytten
  • Ditt varumärke får synlighet bland flyttare men du betalar endast för resultat enligt en transaktionsbaserad prissättning

Så här fungerar widgetar

  • Flyttaren fyller i en elektronisk flyttanmälningsblankett som skickas till Posti och magistraten. Till och med 80 % av alla flyttar i Finland sker med en elektronisk flyttanmälan på nätet.
  • Den som skickat in en flyttanmälan erbjuds på bekräftelsesidan möjlighet att skaffa andra tjänster i samband med flytten. Från hemförsäkring till elavtal.
  • När flyttaren klickar på en widget kan flyttaren slussas till företagets webbutik. Eller så kan flyttaren be företaget ta kontakt
  • Exempelvis ett elbolag kan köpa en widget där flyttarens namn och telefonnummer automatiskt fylls i med hjälp av flyttanmälan. När flyttaren klickar på "Jag vill bli kontaktad" skickas flyttarens uppgifter till företaget som då kan ringa till flyttaren och erbjuda elavtal.
  • Man kan också köpa synlighet landskapsvis. Då syns widgeten endast för exempelvis den som flyttar till Nyland

Användning av flyttanmälningsblankettens bekräftelsesida för marknadsföring testades under sommaren och hösten 2016. Pilotprojektet lyckades väl och kunderna var väldigt nöjda med resultaten.

Var den förste som dina kunder ser

I den nya tjänsten grupperas widgetar för de olika tjänsteleverantörerna branschvis på flyttanmälningsblankettens bekräftelsesida. Ditt företag har dock möjlighet att köpa utökad synlighet bland sina kunder genom en premium-widget som visas först på sidan. Premium-widget ger trognare kunder. Då man kan rikta sig till sina kunder på ett annat sätt och underlätta flytt av avtal till den nya adressen.

Vill du veta mer om annonsutrymmet på flyttanmälningsblankettens bekräftelsesida? Skicka oss ett meddelande så kontaktar vi dig.