Elektronisk faktura

Den 1 maj 2017 inför Posti ett tillägg för pappersfaktura som är 6,50 euro/faktura. Genom att välja elektronisk faktura undviker ditt företag tillägget för pappersfaktura och du kan effektivisera hanteringen av fakturor.

Posti e-faktura

Postens e-faktura innehåller fakturadata och bifogat csv-tabell. Datainnehållet och sättet på vilket data presenteras beror på avtalet mellan ditt företag och din operatör samt på vilken applikation som används. Obs! Alla operatörer tar inte emot bilagor. Kontrollera saken med din operatör.

E-postfaktura

E-postfaktura är en papperslös faktura, som levereras som en e-postbilaga (PDF) direkt till din e-postadress. Fakturan innehåller också bilagor. Allt du behöver är en giltig e-postadress.

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.

Teckning


Uppgifter om företag

EDI-koden består av landskoden (I Finland 0037) och företagets FO-nummer utan bindestreck samt en eventuell identifierare (högst 5 tecken). Vid behov kan koden kontrolleras hos den egna webbfakturaoperatören. Vid behov fås närmare information från vår Företagskundtjänst.

E-postfaktura kan skickas antingen direkt till kunden eller till faktureringsadressen. Några av de e-posttjänster program kan tolka inkommande e-post som spam räkningen. Problemet kan undvikas genom att lägga e-postfakturans leveransadress (no.reply@posti.com) till de tillåtna e-postadress. För ytterligare information, ta kontakt med kundservice.


Högst 50 märken

Kontaktinformation

På blanketten ber vi endast om de uppgifter som vi behöver för att kunna behandla ärendet. Läs mer om hur Posti behandlar personuppgifter.