Näytä kaikki artikkelit

Luotamme Postin osaamiseen asiakasdatamme päivittämisessä ja rikastamisessa

Otavamedia Postin suoramarkkinointipalvelujen pitkäaikaisena asiakkaana arvostaa sitä, että Postilla on merkittävää datan käsittelyn erikoisosaamista. Sillä se jos mikä on tärkeää yritykselle, jonka asiakasrekisteri on todella suuri ja jolta lähtee päivittäin valtava määrä markkinointiviestejä.

Postin palvelu pitää huolen siitä, että Otavamedian lähettämät viestit tavoittavat mahdollisimman hyvin oikeat vastaanottajat.

Otavamedia oli jokin aika sitten suurien järjestelmähankkeiden keskellä. ERP-uudistusvaiheen ohessa myös asiakasrekisterijärjestelmä uusittiin. Kaiken taustalla on konsernitason toimintamalli, jossa master-asiakashallintajärjestelmän toimivuus on ehdoton edellytys toiminnan sujuvuudelle. Kun Otavamedian asiakasdatassa tapahtuu muutoksia, se välittyy nopeasti Postin tietokantaan, missä tiedot päivittyvät. -Asiakasdatan päivittäminen on käytännössä varsin tekninen prosessi, ja se sujuu Postin prosessissa saumattomasti, kertoo Jouni Janhunen, asiakkuuspäällikkö Otavamedialta. -Postin asiakastietojen päivittämispalvelun ansiosta asiakasdatamme on kunnossa. Taustalla pyörii tauotta prosessi, johon voi luottaa. Testaamme jatkuvasti palvelun toimivuutta, ja sen käyttöarvo on osoittautunut hyväksi, Janhunen kertoo. Postin datan rikastamispalvelu puolestaan mahdollistaa asiakastiedon syvällisemmän analysoimisen ja jalostamisen. Otavamedialla asiakasdatan rikastamisajo tapahtuu määräväliajoin. Tuolloin asiakashallintajärjestelmän master-versioon päivitetään tieto kaikista asiakkaista, joiden taloudessa on tapahtunut asiakasprofiiliin vaikuttavia muutoksia. Näitä voivat olla esim. lapsen syntyminen, tietyn iän saavuttaminen tai eläköitymisen estimaatti. -Asiakastietojen rikastamispalvelu auttaa meitä kohdentamisessa ja se on segmentoinnin yksi keskeinen muuttuja. Tämä on tärkeä työkalu omassa markkinoinnissamme. Otavamedia Oy on vuonna 1934 perustettu aikakauslehtiä ja verkkopalveluita kustantava yhtiö.