Skip to main content
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Postipaketti kotiovelle tai noutopisteeseen

Kuljetamme lähetyksesi perille haluamallasi tavalla. Kotimaassa postipakettisi saapuu vastaanottajalle jopa saman päivän aikana.

Kenelle palvelu sopii?

Kotimaan pakettipalvelut ovat sopimusasiakkaillemme, jotka tarvitsevat säännöllisesti pakettitoimituksia yrityksille tai kuluttajille sekä verkkokaupan tarpeisiin. Jos lähetät paketteja kertaluontoisesti, voit myös lähettää ja maksaa ne näppärästi verkossa.

Hyödyt

Kuljetamme paketit asiakkaallesi nopeasti ja vaivattomasti koko Suomessa. Nopeimmillaan lähetyksesi saapuu vastaanottajalle jopa saman päivän aikana. Jos lähetys jää noutamatta, toimitamme sen automaattisesti takaisin lähettäjälle.

Käytössäsi on koko Suomen laajuinen palveluverkko. Asiakkaanamme sinun ei tarvitse kuin kerätä lähetyksesi yhteen – me huolehdimme lopusta. Noudamme ja toimitamme yrityksesi postipaketit sovittuun aikaan ja paikkaan suoraan asiakkaasi varastoon, myymälään tai toimitiloihin. Tarjoamme sinulle ja asiakkaallesi monipuoliset toimitustavat pakettiautomaatteihin, posteihin, koteihin ja yrityksiin. Halutessasi hoidamme myös pakkauksista purkamisen ja hyllytyksen.

Postin digitaalisten palveluiden avulla sinä ja asiakkaasi voitte seurata lähetystä perille asti. Jos lähetys jää noutamatta Postin palvelupisteestä tai pakettiautomaatista, se palautetaan takaisin lähettäjälle automaattisesti. Kaikki kotimaan kuljetuspalvelumme ovat 100-prosenttisen hiilineutraaleja Posti Green -palveluita – ilman lisämaksua.

  • Nouto ja toimitus jopa samana päivänä

  • Suurimmissa kaupungeissa lähetyksesi toimitetaan myös lauantaisin

Postipaketti - paketin nouto automaatista tai Postista

Postin toimipisteestä tai Postin automaatista noudettava Postipaketti on helppo ja luotettava tapa lähettää tavaraa. Lähetät tai noudat Postipaketin vaivattomasti yli 1400 palvelupisteen verkostostamme. Postipaketti noudetaan sinulta kello 17 mennessä tai voit toimittaa ne itse postiin. Vastaanottaja taas noutaa paketin saapumispäivänä klo 16:n jälkeen.

Postipaketit jaetaan myös lauantaisin yli 420 Postin pakettiautomaattiin ja palvelupisteeseen pääkaupunkiseudun, Turun, Tampereen, Lahden, Seinäjoen, Porin, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun alueella.

Pikkupaketti – paketin toimitus postiluukkuun tai -laatikkoon

Suoraan postiluukkuun tai -laatikkoon jaettava Pikkupaketti on vaivattomin ratkaisu verkkokaupan asiakkaalle. Pikkupaketti on edullinen ja kätevä tapa lähettää kevyttä pientavaraa, joka mahtuu postilaatikkoon tai postiluukusta. Pikkupaketti jaetaan kaikkialle Suomeen aina päiväpostin mukana. Lue lisää >>

Kotipaketti – paketin toimitus kotiin sovittuna aikana

Nimensä mukaisesti suoraan kotiin toimitettava Kotipaketti on helppo ratkaisu verkkokaupan asiakkaalle. Olemme yhteydessä vastaanottajaan ja sovimme toimitusajankohdan pääsääntöisesti seuraavaksi työpäiväksi kello 9–21 välillä. Jos valitset Fast track -lisäpalvelun, kuljetamme paketit pääkaupunkiseudun vastaanottajille saman arkipäivän aikana, mikäli lähetys saapuu Postin terminaaliin kello 13 mennessä. Lisäpalvelusta sovitaan aina asiakaskohtaisesti ja paketit toimitetaan kuluttajille kotiin klo 18–20 välillä.

Express-paketti – pakettitoimitukset yritykseltä toiselle

Express-paketilla palvelet yritysasiakkaitasi kustannustehokkaasti ja varmasti. Lähetykset toimitetaan asiakkaallesi lähes koko Suomessa seuraavan työpäivän aikana klo 8–16 välillä. Jos haluat lähetyksesi perille nopeammin, esimerkiksi Aamuksi-lisäpalvelulla lähetykset toimitetaan aamulla kello 9 mennessä. Muiden lisäpalvelujen avulla palvelu on räätälöitävissä haastavampiinkin kuljetustarpeisiin.

SopimuksellaPostipakettikoko max.120 x 60 x 60 cm35kg

Tilaa nouto tai vie postiin. Toimitus noutopisteeseen, 1–3 työpäivää.

SopimuksellaKotipaketti koko max.120 x 60 x 60 cm35kg

Tilaa nouto tai vie postiin. Toimitus vastaanottajan ovelle, 1–3 työpäivää.

SopimuksellaPikkupakettikoko max.35 x 25 x 3 cm2kg

Tilaa nouto tai vie postiin. Toimitus kirjelaatikkoon, 2–3 työpäivää.

SopimuksellaExpress-pakettikoko max.120 x 60 x 60 cm35kg

Tilaa nouto tai vie postiin. Toimitus suoraan asiakkaallesi, 1 työpäivä.

Kun olet sopimusasiakas, voit käyttää SmartShip-palvelua pakettien lähettämiseen. Palvelun avulla teet pakettien kuljetustilaukset ja tulostat lähetyksesi pakettikortit yhdellä kertaa riippumatta siitä, menevätkö ne kotimaahan vai ulkomaille.

Asiakaspalvelusi työ ja toimitusten seuranta helpottuu, kun hyödynnät Dashboard-palvelun monipuolista näkymää lähetysten kulkuun. Asiakkaasi taas voi seurata lähetystäsi OmaPosti-sovelluksella tai verkkopalvelussa ja ohjata sen haluamaansa noutopaikkaan.

Posti SmartShipin kautta lähetät tuotteesi kotimaassa Postipakettina, Pikkupakettina, Kotipakettina ja Express-pakettina.

Joskus lähetykset jäävät noutamatta esimerkiksi virheellisten osoitetietojen vuoksi. Kun teet sopimuksen pakettien lähettämisestä Postin kanssa, saat käyttöösi myös Posti Noutamaton -palvelun. Palautamme noutamatta jääneet paketit osoitekortin lähettäjätiedon osoitteeseen. Näin varmistat, että hakematta jäänyt lähetys palautuu sinulle. Vältyt myös paperitöiltä ja osoitekorteilta, sillä hoidamme kaiken puolestasi.

Löydä yrityksesi tarpeeseen sopivat lähettämisen palvelut

Lähetä ilman sopimusta

Nopeaan ja satunnaiseen pakettien lähettämiseen

  • Kun lähetät alle 20 pakettia kuukaudessa
  • Kiinteä hinta / paketti, maksa verkossa heti
Lähetä sopimuksella

Toistuvaan pakettien ja rahdin lähettämiseen

  • Kun lähetät yli 20 pakettia kuukaudessa
  • Toistuvaan rahdin lähettämiseen
  • Hinnoittelu perustuu lähetysten määrään, maksu laskulla