Skip to main content

Asiakaspalautukset

Helppo ja vaivaton palautus on yksi verkkokaupan kilpailuvalteista. Kun teet kanssamme Asiakaspalautussopimuksen, voit tarjota asiakkaillesi ylivoimaisesti helpoimman ja lisäksi maksuttoman tavan palauttaa verkkokauppaostoksia.

Kenelle palvelu sopii?

Palvelu sopii erityisesti kuluttajien kanssa asioiville verkkokauppiaille, jotka haluavat tarjota asiakkailleen helpon tavan palauttaa ostoksensa.

Hyödyt

Helpon ja vaivattoman palautuksen tarjoaminen asiakkaille on verkkokaupan kilpailuvaltti.

Palautuksen postimaksu laskutetaan verkkokaupalta. Asiakkaasi käytössä taas on Postin koko laaja asiointiverkosto palautuksen tekemistä varten.

Asiakaspalautuksessa asiakkaasi voi palauttaa verkkokaupan ostokset posti.fi/palautapaketti-sivun kautta. Asiakkaasi saa palauttamista varten Helposti-koodin, jonka hän kirjoittaa paketin päälle ja jättää paketin pakettiautomaattiin tai mihin tahansa Postiin. Alle 3 cm paksut lähetykset voidaan jättää myös kirjelaatikkoon. Lähetyksen mukaan ei tarvitse tulostaa erillistä palautusosoitekorttia, mikä säästää rahaa ja ympäristöä. Palautuvaa pakettiliikennettä on helppo seurata Posti Dashboardin kautta.

Et voi liittää Asiakaspalautukseen lisäpalveluita.

Perimme lisämaksun, mikäli palautettavan lähetyksen mitat ylittävät 120 cm x 80 cm x 60 cm. Jos verkkokauppa ei tarjoa maksutonta palautusta, asiakas maksaa itse palautuksesta aiheutuvan kustannuksen.

Jos lähetystä ei noudeta säilytysajan kuluessa, palautuksen postimaksua ei ole maksettu eikä alkuperäisellä lähettäjällä ole Asiakaspalautussopimusta, Posti perii maksun palautettavan lähetyksen vastaanottajalta eli alkuperäiseltä lähettäjältä.

Pakettien enimmäismitat

  • Paino 0,1–35 kg

  • Vähimmäiskoko 15 cm x 15 cm x 1 cm

  • Enimmäiskoko 120 cm x 80 cm x 60 cm

Putkilon enimmäismitat

  • Putkilon muotoisen lähetyksen pituus + kaksinkertainen läpimitta enintään 1 040 mm

  • Pituus enintään 900 mm.

  • Pituus + leveys + paksuus enintään 900 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 600 mm.

  • Paino alle 2 kg

Lähetys on aina suuri, jos sisältö on helposti särkyvää tai mitat ylittävät 120 x 80 x 60 cm.