Biodiesel

Yhdessä kohti nollapäästöjä

Verkkokaupan suosio se vain jatkaa kasvamistaan. Kuluneen kevään ja kesän aikana paketteja on toimitettu miljoonaluokkaa joka viikko. Yhtä isoon piikkiin on ennen päästy vain jouluna. Siis joulu joka viikko – siksi on erityisen tärkeää, että kasvu voidaan rakentaa mahdollisimman kestävälle pohjalle.

Kohti päästöttömiä kuljetuksia

Verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen päästöerot syntyvät lähinnä niin sanotun viimeisen kilometrin aikana, eli matkalla jakelukeskuksesta koteihin. Vaihtamalla Postin omiin pakettiautoihin uusiutuva diesel pystymme vaikuttamaan tähän vaiheeseen ja estämään noin 3,8 miljoonan hiilidioksidikilon tupruttelun ilmaan joka vuosi. Se vastaa lähes 1 300 henkilöauton poistamista liikenteestä. Postin oma kalusto kattaa pakettijakelusta noin 40 prosenttia. Uusiutuvan dieselin lisäksi uusiutuvien polttoaineiden palettiimme kuuluu esimerkiksi biokaasu, jota käytämme raskaassa liikenteessä. Perusjakelussamme käytämme laajasti erilaisia sähkökäyttöisiä kulkuneuvoja. Tavoitammekin jo yli 38 prosenttia kotitalouksista sähköllä. Päästöjen supistaminen täyteen nollaan vuoteen 2030 mennessä on osa käytännön vastuullisuustyötämme. Haluamme vähentää ympäristölle, ihmisille ja yhteiskunnalle aiheuttamamme harmin niin pieneksi kuin mahdollista ja samaan aikaan käyttää osaamistamme ja resurssejamme asioiden parantamiseksi.

Lue lisää matkastamme kohti nollaa ja muusta vastuullisuustyöstämme:

Neste MY on nopein tapa pienentää hiilijalanjälkeä

Suuret muutokset tehdään yhdessä ja ne ovat monen pienen teon summa. Yhteistyön myötä mahdollistamme vähäpäästöiset pakettikuljetukset suomalaisille - ja viemme meitä askeleen lähemmäksi kohti nollapäästöjä. Toimivat ja välittömästi käytettävissä olevat ratkaisut, kuten Neste MY uusiutuva diesel, ovat avainasemassa näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Niitä hyödyntämään tarvitaan kuitenkin rohkeasti eteenpäin katsovia yrityksiä ja kansalaisia. Tule mukaan, niin rakennetaan kestävämpi tulevaisuus yhdessä - askel askeleelta, pisara pisaralta.