Skip to main content
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Lähialueen lehtijakelulla tavoitat lukijasi jo aamusta

Lähialueen lehtijakelu mahdollistaa nopean jakelun alueellisesti niin lehtesi tilaajille kuin ilmaisjakeluna.

Kenelle palvelu sopii?

Palvelu on tarkoitettu lehdille, jotka ilmestyvät vähintään 24 kertaa vuodessa.

Hyödyt

Tavoitat lehtesi tilaajat nopeasti lähialueella. Varhaisjakelualueella lukijat saavat lehden heti aamukahvin ääreen.

Lähialueen lehtijakelu on tarkoitettu sanomalehdille, jotka ilmestyvät vähintään 24 kertaa vuodessa. Varhaisjakelualueella tavoitat lehtesi lukijat heti aamulla, muilla alueilla päiväpostin mukana. Osoitteettomilla kohdennuspalveluilla tavoitat myös ne kuluttajat, jotka eivät ole lehtesi tilaajia, ja saat esimerkiksi ilmaisjakelulehtesi helposti lukijoiden saataville telineisiin tai suoraan postiluukkuun.

  • Tavoita lehtesi lukijat heti aamulla varhaisjakelulla

  • Lähetä helposti: Posti huolehtii jakelusta, kun tuot lehtesi sovittuun paikkaan

  • Tavoita osoitteettomilla kohdennuspalveluilla myös ne kuluttajat, jotka eivät ole lehtesi tilaajia

Varhais- ja viikonloppujakelu

Varhaisjakelu- ja viikonloppujakelupalveluilla sanomalehtesi liitteineen jaetaan lehden tilaajille heti aamulla erikseen sovitulla alueella. Lehtesi on perillä tilaajillasi vain muutaman tunnin sisällä sen painamisesta. Palvelu sopii hyvin päivittäin ilmestyville lehdille.

Varhaisjakelulla voi lähettää myös mainos- ja markkinointilähetyksiä. Palvelun avulla laajennat levikkiäsi, sillä tavoitat kohderyhmäsi jo varhain aamulla ja saat tuotteellesi hyvän huomioarvon.

Kohdemaat Kotimaa

Kuljetusaika Asiakaskohtaisesti sovittu jakelualue. Varhaisjakelu on pääsääntöisesti tehty klo 6.30 mennessä.

Viikonloppujakelu: Asiakaskohtaisesti sovittu jakelualue ja ajallinen palvelutaso. Yleisesti viikonloppujakelu on suoritettu klo 10–12 mennessä.

Enimmäispaino 1 kg. Kun lehti painaa yli 500 g liitteineen, jakelusta sovittava erikseen.

Enimmäismitat 320 x 470 x 30 mm

Lehden täytyy mahtua taitettuna postiluukusta, jonka koko on 30 x 250 mm.

Viikonloppujakelu: Huom! Lehdet jaetaan yleensä ns. yhteisjättölaatikoihin, jolloin postiluukun enimmäismitta ei ole kriittinen.

Vähimmäismitat 90 x 130 mm

Merkinnät ja tunnukset Lehtiin ei merkitä tuotetunnuksia eikä tilaajien osoitteita, vaan ne ovat lehdenjakajan sähköisessä jakokirjassa.

Lähettäminen Edellyttää asiakas- ja tuotesopimusta sekä sopimista palvelutason vaatimista kuljetus- ja jakeluajoista.

Lehdet toimitetaan sovittuihin lähtöpisteisiin reittikimputettuina sovittuun aikaan mennessä.

Lähetyksen seuranta Jakelun toteutumista seurataan aluekohtaisesti. Raportit saa LehtiNet-järjestelmästä.

Vastaanottaminen Lehdet jaetaan tilaajan luukkuun, laatikkoon tai lokerikkoon sovitun palvelulupauksen mukaan.

Viikonloppujakelu: Lehdet jaetaan yleensä noutopisteisiin, ns. tilaajien yhteisjättölaatikoihin, mutta erikseen sovittaessa myös luukkuun, laatikkoon tai lokerikkoon sovitun palvelulupauksen mukaan.

Hinnoittelu Lehti-/asiakaskohtainen hinta (€/kpl) muodostuu sovitun jakelualueen kokonaiskustannuksista, jossa otetaan huomioon volyymi, ilmestymistiheys ja peittoprosentti.

Maksutavat Viikkolaskutus

Toimitusehdot Painotuotekuljetusten tuote-ehdot

Muuta huomioitavaa Varhaisjakelussa liite-, mainos- ja markkinointijakelut ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Poikkeuksena alueet, joissa jakelu suoritetaan noutopisteisiin (yhteisjättölaatikoihin).

Lehden Päiväjakelu

Lehden Päiväjakelu -palvelulla saat alueellisesti ilmestyvän lehtesi tilaajalle ilmestymispäivänä. Palvelu sopii parhaiten säännöllisesti, vähintään viikoittain ilmestyville lehdille.

Palvelun käyttö edellyttää minimissään 150 kappaleen eräkokoa, vähintään 24 vuosittaista ilmestymiskertaa ja vuositason ennakkotiedon antamista sekä ennakkotietojen päivitystä.

Kohdemaat Kotimaa

Enimmäispaino 1 kg

Enimmäismitat 320 x 470 x 30

Vähimmäismitat 90 x 130

Merkinnät ja tunnukset Maksumerkinnässä palvelu ja kulkunopeus. Tutustu lehtien maksumerkintöihin.

Lähettäminen Lehdet jätetään Postittamisen työpöydän mukaisiin postikeskuksiin tai Postin terminaaleihin.

Vastaanottaminen Jaetaan osoitteen mukaan vastaanottajalle.

Hinnoittelu Kappalehinta painon ja eräkoon sekä lehden ilmestymiskertojen perusteella. Tutustu sopimuspalvelujen hinnastoon

Maksutavat Laskutus

Toimitusehdot Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Säilytys Perillesaamaton lähetys hävitetään jakelutoimipaikassa.

Sisältörajoitukset Lehtijakelussa ei saa lähettää henkilökohtaisia viestejä. Käytä tällöin Economy tai Priority kirjettä.

Huom! Edellyttää vuositason ennakkotiedon antamista Postittamisen työpöytä -palvelun kautta.

Päiväjakelun Kimppu-palveluilla lähetät kerralla useita painotuotteita samalle vastaanottajalle. Palvelu kattaa koko Suomen, ja saat lähetyksen tilaajillesi pääsääntöisesti yhdessä arkipäivässä. Päiväjakelun Kimppu-lähetykset jaetaan myös tiistaisin. Päiväjakelun Kimppu on tilattavissa vain Lehden Päiväjakelu -palvelun yhteydessä.

Enimmäispaino 10 kg Enimmäismitat 320 mm x 470 mm x 30 mm. Kimpun korkeus ei saa ylittää sen lyhyemmän sivun pituutta.

Lehden Etäjakelu

Lehden Etäjakelu -palvelulla tavoitat lehtesi tilaajat ydinilmestymisalueen ulkopuolelta. Lehden Etäjakelu on tilattavissa vain Lehden Päiväjakelun yhteydessä. Lehdet ovat tilaajilla pääsääntöisesti lehden ilmestymispäivää seuraavana arkipäivänä. Lehdelle valittujen lähialueiden ulkopuolelle toimitettavat lehdet ovat automaattisesti Lehden Etäjakelu -palvelussa, jossa lehdet ovat tilaajilla pääsääntöisesti lehden ilmestymispäivää seuraavana arkipäivänä.

Kohdemaat Kotimaa

Enimmäispaino 1 kg

Enimmäismitat 320 x 470 x 30

Vähimmäismitat 90 x 130

Merkinnät ja tunnukset Maksumerkinnässä palvelu ja kulkunopeus. Tutustu lehtien maksumerkintöihin.

Lähettäminen Lehdet jätetään Postittamisen työpöydän mukaisiin postikeskuksiin tai Postin terminaaleihin.

Vastaanottaminen Jaetaan osoitteen mukaan vastaanottajalle.

Hinnoittelu Kappalehinta painon ja eräkoon sekä lehden ilmestymiskertojen perusteella. Tutustu sopimuspalvelujen hinnastoon

Maksutavat Laskutus

Toimitusehdot Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Säilytys Perillesaamaton lähetys hävitetään jakelutoimipaikassa.

Sisältörajoitukset Lehtijakelussa ei saa lähettää henkilökohtaisia viestejä. Käytä tällöin Economy tai Priority kirjettä.

Huom! Edellyttää vuositason ennakkotiedon antamista Postittamisen työpöytä -palvelun kautta.

Kimppu-palvelulla lähetät kerralla useita painotuotteita samalle vastaanottajalle. Palvelu kattaa koko Suomen, ja saat lähetyksen tilaajillesi valintasi mukaan pääsääntöisesti yhdessä tai kolmessa arkipäivässä, ei kuitenkaan tiistaisin.

Enimmäispaino 10 kg

Enimmäismitat 320 mm x 470 mm x 30 mm. Kimpun korkeus ei saa ylittää sen lyhyemmän sivun pituutta.

Osoitteeton lehtijakelu kotitalouksiin ja yrityksiin

Osoitteettomalla lehtijakelulla tavoitat kuluttajat ja yritykset haluamallasi alueella. Osoitteeton lehtijakelu suoritetaan joko suoraan kotitalouksiin ja yrityksiin tai telineisiinjakeluna.

Osoitteettomalla jakelulla tavoitat sekä kotitaloudet että yritykset haluamallasi alueella. Voit kohdistaa jakelun postinumeron tarkkuudella, myös esimerkiksi suomen- tai ruotsinkielisille talouksille ja pientaloille. Lisäksi monet lehdet käyttävät peittojakelupalvelua tavoittaakseen jakelualueen ei-tilaajataloudet. Jakelu tapahtuu aina samanaikaisesti osoitteellisen lähetyksen kanssa. Ilmaislehtijakelut ja kohdennukset tilataan Postittamisen työpöydällä olevan varauskirjan kautta. Lue lisää osoitteettomasta jakelusta

Ilmaisjakelulehtien jakelu telineisiin

Telineisiinjakelu täydentää Kotisuoraa ja sillä tavoitat myös mainoskieltotaloudet. Saat ilmaisjakelulehtesi esille telineisiin sovitulla aikataululla ja tavoitat kohderyhmäsi edullisesti. Telineisiinjakelu sopii esimeriksi kaupunki-, kunta- ja seurakunta- ja tapahtumalehdille. Palvelumme sisältää lehtien telineeseen laiton, lööpinvaihdon ja vanhojen lehtien kierrätyksen.

Kohdemaat Kotimaa (pl. Ahvenanmaa).

Kuljetusaika Yön yli -jakelu. Valtakunnallisessa palvelussa sovitaan palvelutasosta niille alueille, joille se ei ole mahdollinen.

Enimmäispaino 10 kg.

Tarkemmat ohjeet Erälajiteltujen postilähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintioppaasta.

Merkinnät ja tunnukset Tulostettu kimppulappu liitetään kimpun päälle painossa. Siihen merkitään noutopisteen (= telineen) osoitetiedot ja jakajan työohje.

Lähettäminen Lehdet kimputetaan telinekohtaisesti 50 tai 100 kappaleen vakiokimppuihin.

Palvelu edellyttää erillisen sopimuksen. Kimppulähetykset jätetään kimputettuina sovittuun postiinjättöpaikkaan arkisin klo 17:ään mennessä.

Erälajiteltujen postilähetysten osoite, kimputus ja yksiköinti

Hinnoittelu Palvelun hinta määräytyy hinnaston mukaan. Hinta perustuu mm. telineiden sijaintiin (alueellinen tai valtakunnallinen), määrään, jaettavien lehtien volyymiin ja toistuvuuteen.

Hintaan sisältyy kimpun avaus, telineeseen esille laitto, kiinteästi kimpun mukana olevan lööpin vaihto telineeseen ja vanhojen lähetysten poisvienti kierrätykseen Postin paperinkeräysprosessin mukaisesti.

Maksutavat Lähetyserä ilmoitetaan lähetyslistalla (sähköisellä tai maksullisella paperisella). Palvelu laskutetaan viikoittain käytön mukaan.

Toimitusehdot Posti vastaa vain oikeilla ja täydellisillä osoitteilla tulleiden kimppulähetysten toimittamisesta toimitusehtojen mukaan. Vastuu, vahingonkorvausvelvollisuus ja korvausvelvollisuuden rajoitukset kuljetettavista kimppulähetyksistä on määritelty Postin yleisissä toimitusehdoissa ja niihin liittyvissä tuote-ehdoissa. Tuote-ehdot >

Muuta huomioitavaa Menekkiraportointi maksullisena lisäpalveluna.

Lisäpalvelut Painotuotekuljetus