Skip to main content
Sopimuksella

Priority-kirje ulkomaille

Enintään 250 x 353 x 30 mm

Priority-kirje ulkomaille on henkilökohtainen, ja sillä on erinomainen huomioarvo. Se on nopein tapa lähettää kirje ulkomaille. Kirjeen hinta sisältää palautuksen lähettäjälle, jos vastaanottajaa ei tavoiteta.

  • Laadukas ja joutuisa
  • Sopii persoonalliseen ja vaikuttavaan viestintään
  • Antaa lähetyksellesi tietosuojan
Kohdemaat

Ulkomaat. Maakohtaiset tiedot, rajoitukset ja toimitusajat löytyvät Maatiedot-sivuilta

Enimmäispaino

2 kg

Enimmäismitat

250 mm x 353 mm x 30 mm. Mittojen ylittyessä katso paketit.

Vähimmäismitat

90 x 140 mm

Hinnoittelu ja maksutavat

Hinnoittelu
Hinnoittelu perustuu lähetysten kappalemäärään ja painoon. Hintaan vaikuttavat myös maksuvyöhyke ja käytetyt lisäpalvelut.

Hinnoittelupalvelussa peritään postimaksujen lisäksi hinnastojen mukainen palvelumaksu. Jos jokin kirjeen leveys-, pituus- tai paksuusmitoista ylittää koon 250 x 353 x 30 mm, lähetys käsitellään ja laskutetaan pakettina.

Maksutavat

  • Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)
  • Ennakkoon tilattu postikuori
  • Postimaksukone
  • Hinnoittelupalvelu
Maksumerkinnät

Port Payé/PP (laskutus lähetyslistan mukaan)
Lähetys- ja maksumerkintänä on Port Payé Finlande -tunnus, kulkunopeuden kertova Priority- ja Posti-merkintä. Tunnukseen liitetään asiakasnumero (6 merkkiä). Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

Postimaksukone
Postimaksukone tulostaa lähetykseen tarvittavan lähetysmerkinnän.Kansainvälisiin lähetyksiin liitetään aina nopeutta merkitsevä tunnus, Priority tai Economy.

Ulkomaan kirjelähetykset, joissa ei ole nopeutta merkitsevää tunnusta, käsitellään Economy-kirjeinä.

Vastaanottaminen

Jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa ilman kuittausta.

Säilytys

Mikäli lähetystä ei voida toimittaa perille, siitä jätetään saapumisilmoitus. Lähetyksen säilytysaika toimipaikassa, Poste Restantessa tai postilokerossa vaihtelee maittain kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Perillesaamattomat lähetykset palautetaan lähettäjälle.

Sisältörajoitukset

Economy-kirje ei sovellu arvotavaran tai rahan lähettämiseen. Lähetysten muut sisältörajoitukset Postin yleisten sopimus- ja tuote-ehtojen mukaan.

Port Payé/PP

Tiedot lähetyksestä ja/tai lähetyserästä ilmoitetaan lähetyslistalla. Laita jokaiseen lähetyserään joko sähköisen lähetyslistan lähete tai ohjauslappu, jossa on lähetyslistan numero. Muista kuitata sähköinen lähetyslista valmiiksi ennen kuin toimitat lähetykset postiinjättöpaikkaan.

Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Alle 100 kpl:een erät voi jättää Postin palvelupisteeseen tai Yrityspisteeseen, katso sijainnit ja postiinjättöajat täältä. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Hinnoittelupalvelu

Liitä lähetykseen ja/tai lähetyserään työtilaus postitusohjeen mukaisesti. Lue lisää hinnoittelupalvelusta

Lähetykset voi jättää Postin palvelupisteeseen, postikeskukseen tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Postimaksukone

Voit jättää Postimaksukoneella leimatut Economy-kirjeet kirjelaatikkoon, Postin palvelupisteeseen, postikeskukseen tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Jos jätät lähetykset kirjelaatikon viimeisen tyhjennyksen jälkeen, leimaa ne seuraavan päivän leimalla tai nolla-euron arvoisella lisäleimalla.

Tulliluettelo

Tavaraa sisältävä kirje EU-maahan ei tarvitse erillistä tulliluetteloa.

Pieni viivakoodillinen tulliluettelo (CN 22) kiinnitetään EU:n ulkopuolisiin maihin sekä EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille osoitettuihin, tavaraa sisältäviin lähetyksiin. Jos lähetyksen arvoff yli 300 euroa, mukaan liitetään myös tarvittava määrä isoja tulliluetteloita (CN 23) kohdemaassa ymmärrettävällä kielellä.