Skip to main content
Ilman sopimusta

Postiennakkokirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Käytä postiennakkoa, kun tahdot varmistaa, että haluamasi maksu peritään lähetyksestä ennen sen luovuttamista vastaanottajalle.

Kun lähetät kirjeen postiennakolla, vastaanottaja lunastaa lähetyksen postista maksamalla siitä määräämäsi ennakkosumman. Huomaathan, että mikäli haluat tietyn ennakkosumman lisäksi veloittaa vastaanottajalta myös esim. kirjeen lähetyskulut, ne pitää lisätä suoraan postiennakon määrään.

Lähettäjä maksaa aina lähetyksen postimaksut, eli postiennakon ja kuljetusmaksun, jo lähetettäessä.

  Lähetyksen seuranta

  Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

  Säilytys

  Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

  Sisältörajoitukset

  Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

  Muuta huomioitavaa

  Jakelualueet voi tarkistaa toimitusaikakyselystä

  Lähettäminen

  Jätetään postiin. Posti voi myös noutaa kirjatut kirjeet lähettäjältä maksullisena noutopalveluna. Kirjattuja kirjeitä ei voi jättää kirjelaatikkoon.

  Vastaanottaminen

  Saapumisesta osoitetoimipaikkaan ilmoitetaan saapumisilmoituksella. Luovutetaan toimipaikasta kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle (ks. valtakirja). Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, ei lähetystä luovuteta kenellekään valtakirjalla.

  Postilla on postilain perusteella oikeus merkitä Kirjatun kirjeen luovutusasiakirjoihin sen henkilön koko henkilötunnus, jolle lähetys luovutetaan. Samoin merkitään asiakirja, josta henkilöllisyys on otettu tai tarkistettu. Posti ei luovuta henkilötunnusta edelleen.

  Olemme päivittäneet luovutusohjeita vastaamaan asiakkaiden muuttuneita käyttötapoja. Lue lisää kuittausoikeudesta.

  Ulkomailta saapuvat kirjatut lähetykset jaetaan noudattaen soveltuvin osin 1.1.2017 voimaan tulleita yleisiä toimitusehtoja. Esimerkiksi ulkomaisten verkkokauppojen postiluukkuun mahtuvat, tavaraa sisältävät lähetykset voidaan toimittaa suoraan vastaanottajan osoitteeseen. Luovutus todennetaan jakeluluennalla.

  Merkinnät ja tunnukset

  Lähetykseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla.