Skip to main content
Ilman sopimusta

Pikakirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Pikakirje tarjoaa aikatauluvarmuutta ja lähetyksen seurannan. Lähetys on perillä joko seuraavana tai toisena arkipäivänä postittamisesta, halutessa myös arkilauantaisin. Tarkista toimitusaikakyselystä.

  • Sopii kiireellisten viestien, asiakirjojen ja vedosten lähettämiseen
  • Pikakirjeet jaetaan jokaisena arkipäivänä, myös tiistaisin
  • Suurimmissa kaupungeissa mahdollisuus myös lauantaijakeluun
  • Ei sovellu rahan ja arvotavaran lähettämiseen
Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Säilytys

Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

Sisältörajoitukset

Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Muuta huomioitavaa

Jakelualueet voi tarkistaa toimitusaikakyselystä

Lähettäminen

Pikakirje jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin. Pikakirjettä ei voi jättää kuljetettavaksi kirjelaatikkoon. Posti voi myös noutaa pikakirjeet lähettäjältä maksullisena palveluna.

Vastaanottaminen

Pikakirje jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa. Mikäli pikakirjeen ainoana osoitteena postilokero-osoite, ne jaetaan postilokeroon. Jos pikakirjeessä sekä postilokero- että käyntiosoite, lähetykset viedään käyntiosoitteeseen.

Merkinnät ja tunnukset

Lähetykseen kiinnitetään osoitekortti, jossa lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi.