Skip to main content

Osoitteellinen jakelu tavoittaa juuri haluamasi ihmiset

Osoitteellisella jakelulla voit puhutella henkilökohtaisesti ja saada parhaan mahdollisen huomioarvon.

Kenelle palvelu sopii?

Osoitteellinen jakelu on sopiva valinta, kun haluat kohdentaa viestin kohderyhmällesi mahdollisimman tarkasti.

Hyödyt

Osoitteellisella jakelulla tavoitat nykyiset tai uudet asiakkaat tehokkaasti ja saat mahdollisimman hyvän huomioarvon viestillesi. Autamme yritystäsi löytämään sille sopivat kohderyhmät.

Osoitteellinen jakelu eli nimellä ja osoitteella lähetettävä Asiakassuora mahdollistaa markkinointiviestinnän juuri oikeille ihmisille. Tavoitat nykyiset ja uudet asiakkaasi tehokkaasti, voit puhutella heitä henkilökohtaisesti ja saada parhaan mahdollisen huomioarvon viestillesi.

Asiakassuoran voi kohdentaa tarkasti kuluttajalle tai yritykselle. Käytössämme on laajat datalähteet, esimerkiksi väestötieto- ja ajoneuvoliikennerekisterien tiedot, joten voit poimia kohderyhmäsi lukuisten tietojen pohjalta. Kampanjan päälähetystä kannattaa tehostaa tiiserillä, eli ennakko- tai jälkilähetysviestillä.

 • Hämmästyttävän tarkka kohdennus

 • Kaikki kerralla

Asiakassuoran perustiedot

Asiakassuora-lähetykset jaetaan vastaanottajille 5:nteen arkipäivään mennessä postiinjätöstä. Ei jakelua tiistaisin. Lisäpalveluna on mahdollista ostaa konelajiteltavalle lähetyserälle määräpäiväjakelu 2 arkipäivän nopeudella.

Lähettäminen

 • Jättö viimeistään klo 17:ään mennessä työpäivinä lajittelukeskukseen tai terminaaliin. Asiakassuora Määräpäiväjakelun postiinjättöpaikat 1.7.2019 alkaen ovat Helsingin, Tampereen, Kuopion ja Oulun postikeskukset. Vaihtoehtoisesti Posti voi noutaa lähetykset (maksullinen noutopalvelu). Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Vastaanottaminen

 • Jaetaan perusjakelussa, postilokerojakelussa, maksullisessa jakelupalvelussa tai Poste restanteen.

Konelajiteltava: 350g Käsinlajiteltava: 2000g

Konelajiteltava, suljettu lähetys* Max. 250 x 328 x 10 (mm) Min. 105 x 148 x 0,2 (mm) Kappalepaino 5-350 g

Konelajiteltava, avoin lähetys* Max. 250 x 310 x 10 (mm) Min. 148 x 210 x 0,4 (mm) Kappalepaino 40- 350 g

*Tarkemmat koko ja painorajat löytyvät Konelajiteltavien lähetysten oppaasta

Käsinlajiteltava Max. 250 x 353 x 20 (mm)** Min. 90 x 140 x 0,2 (mm) Max. paino 2000 g

** Erikseen sovittaessa paksuus 30 mm. Enimmäispaksuuden (20 mm) ylittävään lähetykseen lisätään maksullinen Lisäkäsittely. 1.6.2019 alkaen maksimipaksuus Käsinlajiteltavalle on 30 mm eikä lisätä maksullista Lisäkäsittelyä.

Kun käytetään lähetyslistaan perustuvaa sopimuslaskutusta, Asiakassuorat on varustettava Posti Oy:n maksumerkinnällä.

Lue lisää maksumerkinnästä

Postimaksu määräytyy hinnaston mukaan, jos ei ole muuta sovittu. Hinta sisältää jakelun aiheuttamien päästöjen hiilineutraloinnin.

Hintaan vaikuttavia tuoteominaisuuksia ovat eräkoko, yksittäisen lähetyksen paino, käsiteltävyys ja mahdolliset lisäpalvelut. Postimaksu muodostuu asiakkaan valitsemien ominaisuuksien mukaan ja mahdollisista muista lisäpalveluista (esim. Tiedotuspalvelu).

Hinnoittelurakenteena on eräkoko- ja painoluokkaportainen kappalehinnoittelu.

Maksutapana sopimuslaskutus, jolloin lähetyserä ilmoitetaan lähetyslistalla (sähköisellä tai maksullisella paperisella).

Ks .Toimitus-, sopimus- ja kuljetusehdot

Asiakassuoraa, jota ei ole voitu toimittaa vastaanottajalle, käsitellään perillesaamattomana. Sille ei tehdä Postipalvelulain mukaista henkilökohtaisille lähetyksille edellytettyä osoiteselvitystä. Posti hävittää lähetyksen, ellei muuta ole sovittu (Tiedotuspalvelu).

Luottamuksellisten / henkilökohtaisten viestien lähettämiseen käytetään Priority- tai Economy-kirjettä, joille tehdään osoiteselvitys.

Konelajiteltava

 • Lähetykset laatikoidaan osoitepuolet samansuuntaisesti

 • Laatikot tulee merkitä Erälajiteltujen lähetysten oppaan mukaisesti 19 suunnan mukaan (esim "03-14 HELSINKI POK")

 • Laatikot yksiköidään kuljetusyksiköihin Erälajiteltujen lähetysten oppaan ohjeiden mukaisesti.

 • Laatikot yksiköidään rullakoihin tai lavalle. Mikäli erässä käytetään Lajittelupalvelua, erä voidaan yksiköidä myös dolleihin eli kuljetusalustoille.

Käsinlajiteltava

 • Lähetykset kimputetaan, poikkeuksena Lajittelupalvelun kautta tulevat erät, joiden osalta "avattavat kimput" voidaan laatikoida

 • Kimppumerkinnät Erälajiteltujen lähetysten oppaan mukaisesti

 • Kimput yksiköidään kuljetusyksikköihin Erälajiteltujen lähetysten oppaan mukaisesti. Avattavat kimput suositellaan yksiköitävän erikseen.

 • Kimput yksiköidään rullakoihin, lehtihäkkiin tai lavalle.

Asiakassuoran postitusohjeet 2019 (pdf) Konelajiteltavien suoramainosten suunnitteluopas 2019 (pdf) Erälajiteltujen lähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas (pdf)

Asiakassuoraan liitetään Lisäkäsittely-lisäpalvelu alla mainituissa tapauksissa

 • Lähetyksen mitat tai muoto poikkeavat ko. tuotteelle määritellyistä tuoteominaisuuksista

 • Lähetyksiä ei ole esikäsitelty Postin ohjeiden mukaisesti (Erälajiteltujen ja Konelajiteltavien lähetysten oppaat)

 • Lisäkäsittely lisätään, jos käsinlajiteltavat lähetykset postitetaan laatikoituna tai konelajiteltavat lähetykset kimputettuna

Asiakassuoraan voi liittää Tiedotuspalvelun ja halutun palvelutason sen mukaan, miten lähetyksiä käsitellään. Jos Asiakassuoraan on liitetty Tiedotuspalvelu, käsitellään perillesaamaton lähetys merkityn palvelutason mukaisesti Osoiteselvityspisteessä.

Palvelun perustiedot

Kohdemaat Palvelu toimii kotimaassa. Ulkomaille edelleenlähetetään vain 1. Ja 2. luokan sekä Priority- ja Economy - kirjeet.

Merkinnät ja tunnukset Tiedotuspalvelu on palvelu, jonka käyttö edellyttää:

 • Tiedotuspalvelun tunnusta, ns. i-tunnusta, Lataa tunnus (zip)

 • palvelunumeroa ja palvelutasoa.

 • yksilöintitiedon ja viivakoodin käyttöä suositellaan Palvelunumeron saat ottamalla yhteyttä: yritysasiakaspalvelu@posti.com

Hinnoittelu ja maksutavat Hinnoittelu perustuu korjattujen osoitteiden kappalemäärään ja muuttuneiden tietojen toimitustapaan. Palvelutason 0 (nolla) hinnoittelu perustuu perillesaamattomien lähetysten kappalemäärään.

 • Palvelutaso 0 (nolla) - 1,15€/kpl

 • Osoitteenmuutos jos toimitustapa Kontakti, email tai ftp - 1,10 €/kpl

 • Osoitteenmuutos jos toimitustapa paperikirje - 1,50 €/kpl

 • Yksilöintitiedon manuaalinen tallennus - 0,30 €/kpl

Palvelussa on sopimuslaskutus.

Toimitustavat ja -muodot Tietojen toimitustapa: Nouto Kontaktista, ftp tai paperikirje tilanteissa, joissa muut toimitustavat eivät ole mahdollisia.

Tiedoston muoto: PDF, CSV (Excel) tai kiinteämittainen tekstitiedosto. Kontaktissa toimitusmuoto on aina CSV. Jos CSV tai kiinteämittainen tekstitiedosto, valitse haluamasi tietuekuvaus:

Toimitamme lisätietoja Saat myös lisätietoja koskien asiakkaitasi esim.

 • vastaanottaja kuollut/täysi-/ala-ikäinen

 • yritys tai yrityksen toimipiste toiminnassa/päättynyt

Muuta huomioitavaa Palvelun toimivuus edellyttää että lähetyksessä Tiedotuspalvelun merkinnät ovat oikein. Testaamme mielellämme viivakoodien ja tunnuksien toimivuuden.