Skip to main content
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Asiakastietojen tarkistuksen avulla tarkistat kuluttaja-asiakkaan tiedot nimellä ja osoitteella

Postin API rajapintojen avulla voit integroida helposti järjestelmiisi ja palveluihisi ajantasaiset osoite- ja kuluttaja-asiakastiedot.

Kenelle palvelu sopii?

Asiakasrekisterin tarkistuspalvelulla voit tarkistaa osoitetietoja, asiakastietoja tai laskutettavan tai maksajan tiedot. Tarkistuspalvelu toimii sekä selainversiona että omaan järjestelmääsi integroituna API-rajapinnan kautta.

Hyödyt

Osoitteentarkistuksella tarkistat osoitteita ja Asiakastietojen tarkistuksella henkilön nimi- ja osoitetietoja. Näillä peruspalveluilla helpotat rutiinejasi ja varmistat kustannustehokkaat asiakaspalveluprosessit. Verkkopalveluissa hyödyllinen Maksajan tietojen tarkistus auttaa ehkäisemään petostapauksia. Asiakasrekisteritarkistus kertoo, löytyykö henkilö jo asiakasrekisteristäsi, jolloin vältyt duplikaateilta ja voit palvella asiakasta paremmin.

Tarkistuspalvelun avulla voit tarkistaa, korjata ja täydentää yksittäisen kuluttaja-asiakkaan tai osoitteen tietoja. Palvelun taustalla käytetään postinsaajarekisteriä (OTS), joka kattaa kaikki suomalaiset kotiosoitteineen. Tarkistuspalvelua voit käyttää sekä verkkopalveluna että Postin API rajapintapalveluna järjestelmääsi integroituna.

  • Varmista asiakasdatan laatu

  • Tehosta asiakasviestintää ja tilausprosesseja

  • Välty turhalta selvitystyöltä

Kuinka tarkistuspalvelu toimii?

Tarkistuspalvelussa on eri tasoja, jotka voidaan ottaa käyttöön yhdessä tai erikseen. Tarkistuspalvelu toimii sekä selainversiona että omaan järjestelmääsi integroituna API rajapintapalveluna. Selainversion hinnoittelu perustuu tehtyjen tarkistusten ja löytyneiden tietojen määrää.

API-sovellusintegraation hinnoittelu puolestaan perustuu käytössä olevaan palvelutasoon, kuukausimaksuun sekä tarkistusten määrään. Rajapintakuvauksen ja lisätietoa palvelusta löydät Kontaktista.

Palvelutasot

Varmista toimitusosoitteen oikeellisuus asiakaspalvelussa, verkkokaupan kassalla tai muussa verkkopalvelussa. Magento verkkokauppa-alustaa käyttävät voivat ottaa reaaliaikaisen osoitetarkistuksen käyttöönsä moduulina, jolloin erillistä integrointia ei tarvita.

Tarkista asiakkaasi nimi- ja osoitetietojen oikeellisuus sekä esimerkiksi henkilön täysi-ikäisyys asiakaspalvelussa. Palvelun avulla vähennät duplikaattiasiakkaiden muodostumista asiakasrekisteriin.

Palvelulla voit tarkistaa, että laskutettavan kuluttajan nimi- ja osoitetiedot sekä henkilötunnus täsmäävät. Näin voit pienentää merkittävästi laskutuspetosten riskiä, kuten toisen henkilön lukuun asiointia. Saatavilla vain API rajapintapalveluna.

Palvelu toimii yhdessä Postin jatkuvan päivityspalvelun kanssa. Palvelu tarkistaa onko henkilö jo asiakasrekisterissäsi. Jos henkilö löytyy jo Postin päivityspalvelun asiakasrekisteristäsi, palvelu palauttaa asiakasnumeron tai -numerot. Palvelua voi käyttää esimerkiksi ehkäisemään duplikaattien muodostumisen asiakasrekisteriin useammalla eri asiakasnumerolla. Saatavilla vain API rajapintapalveluna.