Näytä kaikki artikkelit

Viisi vinkkiä mutkattomampaan mökkilomaan

Mitä mukaan mökkireissulle? Näillä vinkeillä teet mökkilomasta helpon ja mukavan. Kesäalet ovat muuten oven takana – ehkäpä jokin näistä tuotteista lähtee sieltä tilaukseen.

1. Varaudu Suomen kesäsäähän

Ihana, oikukas Suomen kesä. Aurinko paistaa ja vettä sataa. Sopivalla kokoelmalla säänkestäviä vaatteita pärjää missä mökkisäässä tahansa, satoi tai paahtoi. R-Collectionin anorakkitakki ja -housut ovat klassinen setti metsässä talsimiseen ja mökkipihalla puuhailuun. Niiden tuulenpitävä kangas hylkii likaa ja vettä. Auringolta suojaa hattu: Fiskarsin puutarhahattu on piilotaskuineen ja kiristysnauhoineen käytännöllisen puuhastelijan unelma. Marimekon lippalakki sopii monen muotitietoisen auringonpalvojan päähän, sillä istuvuutta voi säätää sopivaksi takaa.

2. Pakkaa jalkineita joka hätään

Mitkä kengät sitä ottaisi mukaan? Sandaalit, saappaat ja ulkoilukengät ovat lyömätön yhdistelmä, jolla pärjää takuulla mökkeilyaktiviteeteissa. Pakkaa sadepäivien varalle mukaan pirteät kotimaiset Hai-kumisaappaat, jotka sopivat vaalean pohjansa ansiosta myös veneilyyn. Pihahommissa ja retkillä jalkoja suojaavat Haglöfsin naisten ja miesten retkeilykengät Scandinavian Outdoorista. XXL:stä löydät nopeasti jalkaan työnnettävät, vettä pitävät Birkenstockin sandaalit, joilla hipsit rantasaunalle ja uimareissulle.

3. Lataa laitteet ilman sähköä

Jos mökiltä puuttuvat sähköt, näppärät matkalaturit pitävät puhelimen, kaiuttimen tai pädin elossa pitkälläkin mökkireissulla. Nappaa Verkkokauppa.comista Fonekitin varavirtalähde, jolla voi ladata useaa laitetta yhtä aikaa. Varavirtalähteen voit taas ladata täyteen Clas Ohlsonista löytyvällä Exibelin aurinkokennolaturilla, jonka voi kiinnittää vaikka selkäreppuun tai kylmälaukkuun. Auringon energialla lataa toki muutkin laitteet.

4. Ota lempibiisit mukaan mökkipihalle

Kesähitit raikumaan ja lomatunnelma kattoon! Rennon kesäpäivän vieton kruunaa taustamusiikki. Kannettavalla kaiuttimella kuljetat sulosävelet mukanasi mökistä pihalle ja rantakallioille. Powerilla on laaja valikoima JBL:n Bluetooth-kaiuttimia – miten olisi vaikkapa vedenkestävä kaiutin, jonka bassontoisto takaa jytkeen ja 20 tunnin akunkesto viihtymisen? Lapsille suunnitellut matkakaiuttimet ovat kooltaan kompakteja, ja niissä on hauskat valotehosteet. Nekin kestävät rantaleikkien roiskeet.

5. Sano hei hei hyttysille!

Jokin pörrää tai inisee korvanjuuressa, ja sitten alkaa kutittaa. Hyttyset ja mäkäräiset ovat mökkeilijän jokakesäinen riesa. Silverlinen kannettava hyönteiskarkotin Clas Ohlsonilta pitää hyttyset loitolla äänitaajuuksilla, ja sen voi ripustaa kaulaan retken tai kävelyn ajaksi. Hyönteisverkolla taas varmistat, etteivät ötökät häiritse unia, vaikka mökkiä tulisikin tuuletettua pitkin päivää. Se on helppo ottaa mukaan ja ripustaa koukulla.

Psst, luvassa tärppejä kesäaleista! Hain juhannusalessa kaikista normaalihintaisista tuotteista saa 20 prosentin alennuksen 27. kesäkuuta asti. Scandinavian Outdoorin alennusmyynnit alkavat puolestaan juhannuksena. Me kuljetamme hankinnat mökille tai kesäloman viettoon nopeasti kotiovelle tai lähimpään pakettiautomaattiin.