Näytä kaikki artikkelit

Viisi vastuullisempaa äitienpäivän lahjaideaa

Äitienpäivä lähestyy eikä vieläkään lahjaa mielessä? Kokosimme listan lahjaideoista, joista kiittää niin äiti kuin maailmakin. Toimitamme ostokset sinulle hiilineutraalisti.

Hemmottele äitiä luonnonkosmetiikalla

Luonnonkosmetiikka on ympäristöystävällinen lahja, joka ei jää kaappiin pölyttymään. Jolien verkkokaupassa valinnanvaraa on runsaasti: Auta äitiä suojautumaan kesän paisteelta Mossan aurinkovoiteella. Suomalaisen luonnonkosmetiikkabrändin Taikan käsisaippua on ajankohtainen ja varma valinta, ja hiilineutraalit tuotteet on vieläpä pakattu kierrätys- ja kasvimuoviin. Kylppäriin tai mökkisaunaan spa-tunnelmaa tuo virolaisen perheyrityksen Nurmen laventeli-kookossaippua, joka sopii koko keholle. Värikosmetiikan ystävälle kestävä valinta on puolestaan Kjaer Weisin uudelleentäytettävä huulipuna.

Tilaa äidille oma kasvatusprojekti

Kasvit ilahduttavat, puhdistavat huoneilmaa ja lisäävät kodin viihtyisyyttä. Niiden hoitaminen antaa mielekästä tekemistä. Suomalaisen Lilplotin kasvatuspaketeilla voi kasvattaa oman sisäpuun siemenestä asti. Ilahduta äitiä vaikka eukalyptuksella, granaattiomenalla tai teepuulla – valittavissa on lukuisia lajeja. Toinen hauska ja hyödyllinen kasvatusprojekti on Helsienen kasvatuspaketti. Helsienen paketeissa sienet kasvatetaan läheltä saaduissa raaka-aineissa, kuten kahvinporoissa.

Tee se itse!

Itsetehty lahja lämmittää, ja nyt jos koskaan on aikaa opetella uusia taitoja. Pipo, sukat, virkattu kassi – käsityöohjeita on netti pullollaan. Itsetehdyn lahjan hiilijalanjäki on pieni, etenkin jos lahja on tehty kierrätysmateriaaleista. Novitan Wool Rescue -lanka on tehty lankatuotannon sivutuotteena syntyvästä ylijäämästä, siis hävikistä. Langan kaveriksi sopivat FSC-sertifioidusta koivusta valmistetut sukkapuikot.

Anna aarre hylätyistä materiaaleista

Moni yritys etsii tapoja välttää materiaalien ylikulutusta. Lovian Kanto-korttilompakot valmistetaan suomalaisen huonekaluteollisuuden leikkuujätteestä ja ruokatuotannosta ylijäävästä lohennahasta. Lompakossa saadaan hyödynnettyä pienimmätkin ylijäämäpalat. Globe Hopen Luiro-paidat valmistetaan kierrätyspuuvillasta ja kierrätyspolyesteristä. Myös vaatteen pitkäikäisyyteen on panostettu, sillä paidan mukana saa vuoden ilmaisen korjauspalvelun.

Osta käytettyä

Kuka sanoi, että lahjan pitää olla uusi? Tori.fi:stä löydät esimerkiksi kotimaisia design-astioita hyvään hintaan. Klassinen design kestää aikaa ja käyttöä. Voit tilata Torista paketin kätevästi läheiseen pakettiautomaattiin, kotiin tai Postiin. Kun haet tuotteita, rastita kohta "Myyjä on valmis postittamaan tuotteen". Näin saat näkyviin tuotteet, jotka voit vastaanottaa Tori-pakettina. Vaatteita ja asusteita löytyy myös nettivintageliikkeistä, kuten Radhicasta.