Näytä kaikki artikkelit

Vaativia tilanteita ja tekemistä, sitä Posti tarjoaa myös hallituksen puheenjohtajalle Sanna Suvanto-Harsaaelle

Postin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae sijoittui neljättä vuotta peräkkäin Talouselämän 100 vaikutusvaltaisimman päättäjänaisten listauksessa ensimmäiseksi. Hieno saavutus, joka on vaatinut kovaa ja määrätietoista työtä. 

Hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae on kokenut kuluttajabisneksen tuntija, joka luonnehtii itseään rohkeaksi ja avoimeksi ”palveluiden tuotteistajaksi” ja asioiden kyseenalaistajaksi. Tähän vaikuttaa hänen laaja ja pitkä kansainvälinen kokemus. Hän on työskennellyt monissa merkittävissä rooleissa muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä ja Tanskassa ja istuu lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten yhtiöiden hallituksissa kuten Altia, Orthex, SAS ja BoConcept. Postin hallituksen puheenjohtajaksi Sanna valittiin keväällä 2020.  Omaan sijoittumiseensa listalla Sanna suhtautuu käytännönläheisesti: ”Näen asian niin, että tämän taustalla on yhdistelmä rohkeutta, pelkäämättömyyttä virheiden suhteen ja vahvoja esikuvia. Esikuvilla on suuri merkitys, ja minulla on ollut suvussani urheita ja työtä pelkäämättömiä, itsenäisiä naisia, joista olen saanut ottaa mallia. Olen myös luonteeltani energinen toiminnan nainen, ja vahvasti sitä mieltä, että virheistä oppii. Pitää uskaltaa haastaa, mutta on rohjettava myös olla väärässä ja tarvittaessa muuttaa suuntaa.”

Sanna nauttii vaativista tilanteista, joissa tekemistä riittää. Sellaiseksi voi myös kutsua Postin ja laajemmin kuljetus- ja logistiikka-alan murrosta. ”Postissa kiehtoi minua se, että se on yhteiskunnallisesti merkittävä yritys, joka on monimuotoinen ja taloudellisesti hyvässä kunnossa. Samalla se on mielenkiintoisessa ja vaativassa murroskohdassa liiketoiminnassaan, ja fokusoituessaan hakemaan kasvua paketeista ja logistiikkabisneksestä. Vaativat tilanteet, asiakaskeskeisyys ja modernisointi – nämä osaan ja näissä pystyn auttamaan. Halusin omalta osaltani olla myös mukana kantamassa korteni kekoon suomalaisessa liike-elämässä.” Postilaisista Sanna on ylpeä: ”Posti on paljon mielikuvaansa modernimpi organisaatio kuin se mielikuva mitä useimmilla siitä on, ja yksi Suomen suurimpia työnantajia ja monien ensimmäinen työpaikka. Posti tarjoaa myös usein esimerkiksi maahanmuuttajille ensimmäisen kosketuksen suomalaiseen työelämään. Postilla on yli 90 kansallisuutta töissä, ja se on rikkaus, kun puhutaan monimuotoisuudesta. Postissa on ihan mielettömän paljon hienoa tekemistä ja lukuisia arjen tähtihetkiä, jotka eivät välttämättä kantaudu kovin suuren yleisön tietoisuuteen. Jo nyt on hyvin lyhyessä ajassa tapahtunut paljon hyvää kehitystä, josta on olemassa lukuisia esimerkkejä kuten OmaPosti-sovelluksen kehitys, yhtiön päivitetty strategia ja hienot saavutukset vastuullisuudessa. Lisäksi äskettäin Vantaalla käynnistettiin pilottiprojekti, jossa otettiin käyttöön pakettien tarkentuva toimitusaika ja karttaseuranta. Hienoja kehitysaskeleita, ja näiden sekä lukuisten muiden muutosten siivittämänä Posti on asemoitunut hyvin tuleviin muutoksiin, kun markkinoiden murros jatkuu. Postilaisilla on hyvä tekemisen meininki ja uskon, että positiivinen energia ja tekeminen leviävät ja se näkyy myös ulospäin niin asiakkaillemme kuin muille sidosryhmillemme.”