Näytä kaikki artikkelit

Posti laajempaan yhteistyöhön Hope ry:n kanssa - joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille

Posti on osana vastuullisuustyötään aloittanut pidempiaikaisen yhteistyön hyväntekeväisyysyhdistys Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa. Osana yhteistyötä Posti lahjoittaa tämän vuoden joulutervehdyksiin varatun summan Hope ry:lle ja myös asiakkaat voivat osallistua tuomalla Hopelle lahjoitettavia vaatteita ja leluja Box by Postin toimipaikkaan Helsingin Keskuskadulle.

Posti on ollut mukana erilaisissa hyväntekeväisyyshankkeissa aiemmin ja jo usean vuoden ajan lahjoittanut joulutervehdyksiin varatun summan hyväntekeväisyyteen. Hope ry on vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö, joka haluaa toiminnallaan lisätä konkreettista välittämisen kulttuuria yhteiskunnassa. Heidän kauttaan voi vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille jakaa konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä luoda lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Alueellisesti toimintaa on parilla kymmenellä paikkakunnalla. Yhteistyön tavoitteena on auttaa joulun aikana tuhansia Hope-perheitä.

”Yhdessä toimiminen ja auttaminen ovat koko toimintamme perusta. Avun tarve on viime aikoina lisääntynyt, joten olemme iloisia käynnistyneestä yhteistyöstä Postin kanssa, jonka myötä voimme tarjota apua yhä useammalle perheelle”, kertoo Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

”Postin asiakkailla on myös mahdollisuus lahjoittaa Hopelle hyväkuntoisia, puhtaita lastenvaatteita, tavaroita ja leluja. Helsingin Keskuskadulla sijaitsevassa toimipisteessä Box by Postissa on keräyslaatikko, josta Posti toimittaa lahjoitukset eteenpäin Hopelle. Lisäksi Postin pääkonttorilla on järjestetty vastaavanlainen keräys, johon henkilökunta voi osallistua” sanoo Postin hyväntekeväisyyshankkeista vastaava Anna Bjarland brändi- ja markkinointiosastolta.

Yhteistyö Hopen kanssa käynnistyi jo lokakuussa, kun Posti oli mukana Verkkokauppa.comin hyväntekeväisyystempauksessa, jossa 104 pyykinpesukonetta lahjoitettiin vähävaraisille perheille. Avun tarpeessa olevat perheet etsittiin yhteistyössä Hope ry:n kanssa, ja Posti vastasi pesukoneiden kuljetuksista Verkkokauppa.comin pitkäaikaisena yhteistyökumppanina. Posti järjesti pesukoneiden kuljetukset normaalin jakeluprosessinsa kautta hiilineutraaleina kuljetuksina. Pyykinpesukoneet kuljetettiin Tampereen, Turun ja Oulun seuduilta Hopen valitsemille perheille. Tulevaisuudessa yhteistyö kattaa myös muita kuljetuksia, jotka mahdollistavat lahjoitukset Hopelle.

Yhteistyö Hopen kanssa jatkaa hyvin Postin työtä, jota on tehty erityisesti vähävaraisten henkilöiden ja perheiden auttamiseksi. Aiemmin Posti on ollut mukana muun muassa Pelastakaa Lapset -järjestön työssä vähävaraisten perheiden tukemiseksi, tukenut opiskelijoiden tasa-arvoista mahdollisuutta saada tietokone Kaikille kone -kampanjassa ja osallistunut yhdessä Transvalin kanssa Partioaitan asunnottomille suunnattuun takkikeräykseen sekä tukenut Gubben tekemää työtä vanhusten parissa.

Lisätietoja lahjoittamisesta

Hope vastaanottaa mielellään hyväkuntoisia, puhtaita ja omalle perheellesi tarpeettomia lastenvaatteita, tavaroita ja leluja. Lahjoitusten tulee olla siistejä, ehjiä ja ajanmukaisia. Lahjoitukset toimitetaan vähävaraisille ja äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Lahjoitukset voi laittaa muovipusseissa keräyslaatikoihin.

Lisätiedot: Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366